Akif Beki: Kim yalan söylüyor?

TRT ile daha sonra aynı akşam Dilmen’in yalanlamaları birbirini tutmuyor"

Fotoğraf: YouTube

Karar yazarı Akif Beki, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, TRT’den aylık 710 bin TL, yıllık 8,5 milyon TL maaş aldığı iddiaları hakkında yazdı.

Beki, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında TRT’nin Dilmen’e aylık 710 bin lira verildiği iddiasını yalanladığını hatırlattı.

“Asıl sorun şu ki; TRT ile daha sonra aynı akşam Dilmen’in yalanlamaları birbirini tutmuyor” diyen Beki, şöyle yazdı:

TRT’nin açıklamasından, Dilmen’in ücret aldığı fakat iddia edilen rakamı almadığı anlaşılıyor. Bu da “büyük bir fedakarlık” olarak sunuluyor. Ne kadar büyük peki? Söylenmiyor. Zehir zemberek laflarla sadece şu deniyor: Konuşulan rakam doğru değil, yalan ve iftira. Hukuken hesabı sorulup şeffaf olarak kamuoyuyla paylaşılacak. Pekala da şeffaflığa, rakamı açıklamakla niye başlamıyorlar?

Vergilerinin nereye, nasıl harcandığını bilmeye milletin hakkı yok mu? 710 bin lira aylık yalansa doğrusu ne? Kaç para alıyor? Oysa Dilmen, TRT’den bir lira bile almadığını, almayacağını duyurdu. Hangisi doğru? Hem öyle olsa Dilmen günlerce niye sustu, nasıl tuttu kendini? Para almadığını söylese konu zaten büyümez, kapanırdı. Onun da sonradan aklına geldiyse önceki durum neydi?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Fanatik Gazetesi yazarı Orhan Yıldırım, TRT ile anlaşan Rıdvan Dilmen'in yıllık 8,5 milyon TL, aylık ise 710 bin TL'ye anlaştığını iddia etmişti. HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, TRT’nin halkın vergileriyle kurulduğuna ve vergilerle yayın faaliyetlerini sürdürdüğüne vurgu yapılmış, TRT’nin bir kamu kurumu olduğuna dikkatİ çekilmişti.

TRT’nin, AKP iktidarı döneminde yayın ilkelerinden uzaklaştırıldığı belirtilen dilekçede, “Suç Duyurusu; Kamuoyu yararının ve ekonomik menfaatlerinin gözetilmediğinin göstermesi açısından ve kamunun kaynaklarının yandaş ‘iş adamlarına’, ‘sanatçılara’, ‘sporculara’ nasıl peşkeş çekildiğini göstermesi bakımından önemlidir” ifadeleri kullanılmıştı.

Söz knousu iddiayla ilgili açıklamada bulunan Dilmen, TRT’den 1 TL para almadım, almayı da düşünmüyorum. Sözleşmem de yok sözleşme dahi yapmadım. Sağ olsunlar beni ekranda görmek istediler hem kurum hem vatandaş. İstemeyen olabilir, beğenmeyen olabilir ona da saygı duyuyorum.Türkiye'nin yüzde 99'una ulaşan bir kanalda olduğum için ben mutluyum" demişti.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu da eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen'in maaşıyla ilgili iddialarla ilgili olarak, "TRT Spor yorumcularına dönük, sistematik bir şekilde devam ettirilen ve yalana dayalı karalama kampanyalarına karşı basın açıklamamızdır" ifadelerini kullanarak sosyal medyadan bir basın açıklaması yapmıştı.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU