Tom Cruise uzay yarışını Ruslara kaybetti

Rus yapım ekibinin 5 Ekim'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na gitmesi bekleniyor

Tom Cruise'un uzay filmi için NASA ve SpaceX'le işbirliği yapacağı bildirilmişti (IMDb)

Hollywood yıldızı Tom Cruise uzayda çekilecek ilk filme kendi imzasını atmak istese de görünüşe göre bu yarışı Ruslara kaybetti.

Yönetmen Klim Shipenko'nun The Challenge isimli filminin uzayda 12 gün boyunca çekilmesinin planlandığının duyulmasıyla Cruise'un henüz ismi konmamış projesinin ilk olma arzusu suya düşmüş görünüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Collider'ın bildirdiğine göre her şey planlandığı şekilde giderse The Challenge'ın yapım ekibi 5 Ekim'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru kalkış yapabilir. Geçen yıl boyunca ekip Moskova'daki Yuri Gagarin Kozmonot Eğitim Merkezi'nde eğitim gördü ve tesis, çekimleri 16 Eylül'de onayladı. 

Cruise'un filmininse halihazırda bir çekim takvimi bulunmuyor.

Uzay yolculukları genellikle öngörülemez birçok teknik zorluk barındırsa da ekibin süreci başlattığı anlaşılıyor. 

Cruise'un henüz onaylanmamış projesinin 200 milyon dolar (yaklaşık 1,7 milyar TL) maliyetinin olacağı belirtilmişti. Universal'ın projeyi üstlenebileceğine dair söylentiler mevcutsa da resmi herhangi bir açıklama yapılmış değil. 

The Challenge filminin yapım ekibi adına konuşan Channel One'ın CEO'su Konstantin Ernst, Tom Cruise'la bir rekabettense işbirliğini tercih ettiklerini söyledi. Variety'ye konuşan Ernst şu ifadeleri kullandı:

Uluslararası Uzay İstasyonu'na Tom Cruise'la aynı anda varmayı kesinlikle tercih ederdik. Filmi birlikte çekmekten çok daha fazla keyif alırdık.

Öte yandan Tom Cruise'u izlemek isteyen seyircilerin 2022'ye kadar beklemesi gerekiyor. Ünlü aktörün hazırlık aşaması süren Top Gun: Maverick ve Görevimiz Tehlike 7 filmleri 2022'de vizyona girecek.

 

Independent Türkçe, Collider, Variety

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU