Lana Wachowski neden yeni bir Matrix filmi çektiğini açıkladı

Neo ve Trinity'yi geri getirmek ünlü yönetmenin, ebeveynlerinin ölümüyle baş etmesini sağlamış

ABD'li ünlü yönetmen Lana Wachowski, The Matrix Resurrections'la birlikte Neo ve Trinity'yi neden yıllar sonra geri getirdiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Berlin Uluslararası Edebiyat Festivali'ne katılan Wachowski meşhur serinin yeni filmine dair merak edilen soruları yanıtladı. Yönetmen, Resurrections'ı çekme kararını annesini, babasını ve yakın bir arkadaşını kaybettikten sonra aldığını söyledi.

Screen Rant'in haberine göre Wachowski şu ifadeleri kullandı:

Ağlıyordum, uyuyamıyordum ve beynim bu hikayeyi bir patlamayla ortaya çıkardı. Bir anda Neo ve Trinity'ye sahip oldum. Bu iki karakterin hayata dönmesi beni rahatlattı. Çok basit ve sanatın yaptığı da bu, hikayelerin yaptığı bu, bizi teselli ediyorlar.

Öte yandan Wachowski filmin fragmanında kullanılan Jefferson Airplane şarkısı "White Rabbit" parçasının göründüğünden "çok daha derin bir anlamı" olduğunu söyleyerek hayranlarının heyecanını bir miktar daha körükledi

Wachowski ayrıca Matrix serisinin başrol oyuncusu Keanu Reeves'e filmin bitmiş halini gösterdiğinde verdiği tepkiyi şu ifadelerle aktardı:

Filmi Keanu'ya izlettik ve gerçekten çok şaşırdı ve muazzam düzeyde anlayışlı olduğu tipik Keanu yorumlarından birini yaptı.

Yönetmenin aktardığına göre Reeves, Wachowski'nin 20 yıl önce anlattığı hikayeyle dijital dünyanın etkilerine yönelik tüm dünyayı etkilediğini söylemiş ve şunları eklemiş:

Aynı karakteri, aynı hikayeyi ve aynı şeyleri aldın ve bir şekilde bunu önümüzdeki yirmi yılla ilişkili hale getirdin. Bunu nasıl yaptın?

The Matrix Resurrections 22 Aralık'ta vizyona girecek.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU