Matrix 4: Neo ve Trinity birbirlerini neden hatırlamadı?

The Matrix Resurrections'ın fragmanında bir zamanlar sevgili olan meşhur karakterler birbirlerini hatırlamıyor gibi görünüyor

The Matrix Resurrections'ın uzun süredir beklenen fragmanı nihayet yayımlandı ancak tanıtım videosunda Matrix evreninin bazı unsurlarının değişmesi dikkat çekti. 

The Matrix Revolutions'da öldüğü ekrana gelen Neo ve Trinity'nin bir biçimde geri dönmesi, fakat fragmanda birbirlerini pek de tanımıyormuş gibi görünmemeleri bu unsurların başında geliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran tanıtım videosunda Neo bir restoranda Trinity'yle karşılaşır ve izleyiciler, karakterlerin daha önce nerede karşılaşmış olabileceğine dair düşündüğü çok kısa bir ana tanıklık eder. 

Screen Rant'in haberine göre fragman her iki karakterin de bir şekilde anılarının silindiği izlenimini veriyor. Söz konusu durumun sebebinin büyük ihtimalle serinin kötü şöhretli mavi hapları olduğu düşünülüyor. 

Vizyona girdiği 1999'da tüm dünyada büyük ilgi çeken ilk filmde Morpheus'un Neo'ya sunduğu mavi hapın hafızasını sileceği ve Matrix'te hayatını sürdürmesine olanak tanıyacağı belirtilirken kırmızı hapın zihnini özgürleştireceği söylenmişti. 

Öte yandan fragman boyunca görüntülere eşlik eden Jefferson Airplane'in "White Rabbit" (türkçesi beyaz tavşan) parçası filme dair bir dizi ipucu barındırıyor. Keanu Reeves'in karakterinin reçeteli mavi haplarından birini içtiği sırada şarkının, "Bir hap seni büyütür/ Bir hapsa küçültür" sözleri yankılanıyor. 

Bir sonraki sahnede Reeves'in karakteri çevresini gözlemlerden ve tüm mavi hapları dökerken, "Ve annenin sana verdikleri/ Hiçbir şey yapma" ifadeleri duyuluyor. 

Neo ayrıca kendisine gerçekliği göstermeye hevesli ve tavşan dövmesi olan Jessica Henwick'in canlandırdığı karakterle birlikte görülüyor. 

Aksiyon dozunun yüksek olacağı anlaşılan filmde Matrix ve gerçekliğe dair birçok tartışma yeniden gündeme gelecek. 

The Matrix Resurrections 22 Aralık'ta vizyona girecek.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU