Emin Çölaşan: Recep Bey kitap yazmış!

"Bu kitap Recep Bey tarafından değil, onun saraydaki danışmanları tarafından hazırlanıp kaleme alındı"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” isimli kitabın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değil, danışmanları tarafından kaleme alındığını iddia etti.

Çölaşan, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın piyasaya dün çıkan kitabıyla ilgili olarak “Bana sorarsanız Recep Bey'in oturup da kitap yazmış olması mümkün değildir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çölaşan, yazısının ilgili kısmına şöyle devam etti:

Her şeyden önce buna zaman bulamaz. Zaten yorgun, gergin… Ekranlarda her saniye karşımıza çıkıyor… Yorgunluğu ve gerginliği yüzünden akıyor ve hemen belli oluyor. O kadar ki, küçük çocukları bile azarlamaya başlıyor.

Ben size hemen söyleyeyim… Böyle kitapların Türkiye'de çok satma şansı son derece düşüktür. Beyefendinin ismi bile sattırmaz. Şimdi bir düşünün, koskoca partili cumhurbaşkanı gece gündüz çalışıp bir kitap yazmış! Basacak yayınevi bulması hiç sorun olmaz. Bütün yayınevleri o kitabın üzerine balıklama atlar. Ama iş satışa gelinde, normal koşullarda iş değişir. Kitaplar elde kalır. Şu son yıllarda nice kitaplar biliyorum, yazanların elinde kaldı. Hem de çok güzel, okunmaya değer kitaplar olduğu halde…

Zaten kitapçılık piyasasını iyi bilmesi gereken danışmanları da bunun önlemini hemen almış… Kitabın geliri AFAD'a verilecekmiş. Öyle açıklamışlar. Şimdi size açıklamak isterim: Bu kitap Recep Bey tarafından değil, onun saraydaki danışmanları tarafından hazırlanıp kaleme alındı. Dışişleri ve diplomasi ağırlıklı danışmanları oturup bu kitabı yazdılar. Şimdi onun adına piyasaya verilecek.

Sözcü yazarı ayrıca şu görüşlerini dile getirdi:

Kitabın diğer yabancı dillere tercümesi de başlamış. İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, İspanyolca vesaire! Yakında onu da dış piyasalara gönderirler ama kaç yabancı alıp okur, onu bilemem… Valla yandaş medyada dün yer alan manşetleri görünce kendi kendime hayıflandım, onu kıskandım! “Benim de bu kadar zamanım olsa, emrimde ve hizmetimde onun gibi yüzlerce olmasa bile iki danışmanım olsa ne kitaplar yazarım!”

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU