Erdoğan’ın kitabı çıkıyor: “Daha Adil Bir Dünya Mümkün”

6 Eylül’de piyasaya çıkacak olan kitap, 40 liraya satılacak

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazdığı 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' isimli kitap, 6 Eylül'de piyasaya çıkacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

40 TL'den satışa sunulacağı belirtilen itabın arka kapağında şu ifadeler yer alıyor:

Sadece beş ülkenin bütün dünyanın kaderini etkileyecek konularda karar vermesi ne ahlaki ne adildir. Dünya beş ülkeden büyüktür.

Adil ve daha sürdürülebilir bir küresel barışın temini için çok kültürlülüğü ve çok kutupluluğu yansıtan bir BM’ye ihtiyaç vardır. Dünya ne tek kutuplu ne de iki kutupludur, ne hâkim bir kültürün ne de birkaç imtiyaz sahibi aktörün kültürel hegemonyası altındadır. Çok kutuplu, çok merkezli, çok kültürlü, daha kapsayıcı ve adil bir dünya inşa etmek mümkündür. Böylesi bir dünya için ilk adres BM’dir. Barışın, istikrarın, adaletin ve etkin küresel yönetişimin yolu, BM’nin reforma tabi tutulmasından geçmektedir. BM reformu ve özellikle Güvenlik Konseyi’nin yapısının yeniden oluşturulması, elbette tüm dünya ülkelerinin uzlaşmasıyla hayata geçecektir.

Biz Türkiye olarak, bu çerçevedeki teklifimizi uzun zamandır ifade ediyor ve tüm ülkelerin tartışmasına açıyoruz. çözüm önerimiz ise ‘Dünya beşten büyüktür’ ifadesinde kendini bulan, BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının değiştirilmesini merkeze alan bir perspektifin hâkim kılınmasıdır. Konsey’in kıtaları, inançları, kökenleri ve kültürleri mümkün olan en adil şekilde temsil edecek bir yapıya kavuşturulacak şekilde yeniden yapılandırılması çözüm ve küresel barışın tesisi için devrimsel bir adım olacaktır.

Altun: Başucu kitabı olacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kitabın pazartesi günü okurla buluşacağını belirterek, “Çok heyecanlıyız. Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu esere çok büyük emek harcadı. Bu eser, her şeyden önce Birleşmiş Milletler’in yeniden yapılanması için somut bir model önerisinde bulunuyor” dedi.

Twitter’dan “Cumhurbaşkanımız yıllarca bütün uluslararası platformlarda ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek adil bir dünya sistemi çağrısında bulundu.  Bu çağrı bizim için her daim bir gurur vesikası oldu” diyen Altun şöyle devam etti:

Türkiye güçlendikçe, bu çağrı bölgemizde somut karşılıklar buldu. Önce etkin bir bölgesel güç olduk.  Şimdi ise küresel bir aktör olma çabası içindeyiz. Ülkemizin küresel bir aktör olma gayreti içinde olduğu bu dönemde, Cumhurbaşkanımız Türkiye adına uluslararası kamuoyuna çağrı yaparak BM reformu için somut bir yol haritası önermektedir. Cumhurbaşkanımızın her zaman dediği gibi ‘güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir sistem’ esastır. Bu önemli eserde öncelikle; küresel siyasetin açmazları, BM’nin meşruiyet sorunu, küresel adalet sorunu, mülteci krizi, uluslararası terörizm sorunu ve İslam karşıtlığı konuları ele alınmakta, bu sorunların çözümü için küresel alanda atılması gereken adımlar anlatılmaktadır. Bu kitap, siyasetçiler, bilim insanları, sosyoloji, iktisat, uluslarası ilişkiler, tarih, siyaset bilimi ve iletişim alanlarında eğitim alan gençler başta olmak üzere tüm okurlara hitap ediyor. “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” bir başucu kitabı olacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU