THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı istifa etti

Yaklaşık 3 yıldır Türk Hava Kurumu'nu yöneten Kayyım Heyeti Başkanı Cenap Aşçı istifa dilekçesini imzaladı

Fotoğraf: AA

Son dönemde orman yangınlarıyla Türkiye gündemini en çok meşgul eden konuların başında gelen Türk Hava Kurumu’ndan istifa haberi geldi. Yaklaşık 3 yıl önce kurumu yönetmek üzere atanan ve kurumu işlevsiz hale getirmekle eleştirilen Kayyım Heyetinin Başkanı Cenap Aşçı istifa etti.

Aşçı, geçtiğimiz hafta kurumda düzenlediği basın toplantısında 3 yılda yaşanan süreci özetleyen bir basın toplantısı yapmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü’den Yusuf Demir'in  haberine göre Aşçı bu toplantının ardından odasını topladı ve bu sabah itibariyle istifa dilekçesini imzaladı.

Cenap Aşçı, son yangınların ardından yaptığı birçok açıklamada THK envanterinde bulunan 6 CL-215 uçağının 4 milyon dolara uçabilir hale gelebileceğini açıklamıştı.

"Düğüne katıldım" ifadesi tepki çekmişti

Türkiye'nin farklı yerlerinde orman yangınları devam ederken bir televizyon programına bağlanan Aşçı, “Bu akşam bir özel durumum vardı. Çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı. Oraya gitmek durumunda kaldım” sözleriyle tepki çekmişti.

Yangın söndürme uçaklarını yeniden uçurabilmek için 4 milyon dolara ihtiyaç olduğunu açıklayan Aşçı "THK uçakları çürümeye terk edildi" iddiasını da yalanlamıştı.

Aşçı, " Uçaklar çürümeye terk edilmedi. Şu anda ileri bakım yapıyoruz. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurumumuzu ziyaret etti, kendisi de bakım yapıldığını bizzat gördü" ifadesini kullanmıştı.

 

 

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU