Tekirdağ'da yük treni işçileri taşıyan minibüse çarptı: 6 ölü, 7 yaralı

Ergene ilçesindeki kaza hemzemin geçitte meydana geldi

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde yük treninin işçileri taşıyan servis minibüsüne çarpması sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul'a giden yük treni, Velimeşe Mahallesi'ndeki hemzemin geçitte sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 59 ADS 755 plakalı servis aracına çarptı.

Kazada ilk belirlemelere göre, araçtaki 6 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Çorlu ve Çerkezköy ilçelerindeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Ölenlerin cansız bedenleri ise Çorlu Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü.

TCDD:Kapalı durumdaki hemzemin geçitten geçti

TCDD Genel Müdürlüğü, Çorlu'daki kazanın, bariyerli, flaşörlü, korumalı olan, yaya ve araçlara kapalı durumdaki hemzemin geçitten işçi servis minibüsünün geçmesi nedeniyle yaşandığını bildirdi.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, Çorlu-Validemeşe'de kapalı hemzemin geçitten geçmeye çalışan minibüsün neden olduğu kaza sonrası ilk belirlemelere göre 6 kişinin vefat ettiği, 7 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Olayın gerçekleştiği hemzemin geçit bariyerli, flaşörlü, korumalı olup, olay anında bariyerler yaya ve araçlara kapalı vaziyette olmasına rağmen 59 ADJ 755 plakalı işçi servis minibüsünün hemzemin geçitten geçmesi sonrası istenmeyen kaza yaşanmıştır.

Tüm yaralıların en yakın hastanede tedavi altına alındığı, savcılığın olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlattığı belirtilen açıklamada, vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileğinde bulunuldu.

Vali Yıldırım: Sürücü hatası

 Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, hastanelerde yaralıları ziyaretinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kaza nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını söyledi

"Bu kaza incelendiğinde görüyoruz ki sadece sürücü hatasından kaynaklanıyor. Çünkü orada bir hemzemin geçidi var, önemli bir giriş noktasıdır orası" diyen Yıldırım şöyle devam etti:

Organize Sanayi Bölgemize geçen bir alan ve yolu kapatmamız mümkün değil. Günde 70 binin üzerinde insanın çalıştığı bir bölge orası, günde her gün en az 25 bin servis aracı girip çıkıyor oradan. Onun için burayı kapatmak mümkün değil. Gerek demir yolları, gerek diğer kurumlarımız bütün tedbirler alınmış durumda. Orada karşılıklı bariyerler var zaten videolarda görmüşsünüzdür. Işıklandırma sistemi var, sesli sistem var ve hepsi çalışıyor. Bütün araçlar duruyor, orada motosiklet var o duruyor. Fakat bu sürücü aceleci davranmış, sabırsız davranmış ve kapalı bariyeri es geçmek suretiyle gelen yük treninin önüne çıkıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Tamamen sürücü hatasına benziyor. Savcılık, adliye ve jandarmamız bunları inceliyor ve gereken hükmü vereceklerdir.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU