Beyaz Saray’dan tahliye açıklaması: Yüzde 77'si Afgandı

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Afganistan'da hala tahliye edilemeyen kişiler için girişimlerini sürdürdüklerini belirtti

Fotoğraf: AA

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Afganistan'dan tahliye edilen yaklaşık 120 bin kişiden yüzde 77'sinin Özel Göçmen Vizesine (SIV) başvurmaya hak kazanan Afganlar olduğunu açıkladı.

Psaki, Beyaz Saray'da günlük basın toplantısı düzenledi; Afganistan'daki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Afganistan'da hala tahliye edilemeyen kişiler için girişimlerini sürdürdüklerini belirten Psaki, tahliye edilenlerden yüzde 77'sinin Özel Göçmen Vizesi almaya hak kazanan Afganlar olduğunu belirtti.

Türkiye ve Katar vurgusu

Psaki, çok konuşmamış olsalar da Afganistan'daki tahliyelerde uçaklardan başka yollara da başvurduklarına işaret ederek, bazı durumlarda helikopterlerle insan taşıdıklarını ancak güvenlik gerekçesiyle bunları açıklamadıklarını kaydetti.

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın tahliyeler için tekrar işletmeye açılması yönünde çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Psaki, "Havalimanının tekrar faaliyete geçmesi için çalışıyoruz, havalimanının sivil kısmının açılması için Türk ve Katarlı ortaklarımız ile çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU