Afganistan'ın Tacikistan Büyükelçisi: Taliban, Pençşir direniş grubunun lideri Ahmed Mesud'u öldürmek istiyor

Afganistan’ın Tacikistan Büyükelçisi Muhammed Zohir Agbar, Taliban'ın daha üç yıl önce yasaklı örgütler listesinde yer aldığını hatırlatarak, "Taliban Pençşir’deki direnişin liderleriyle asla görüşme yoluna gitmeyecek" diye konuştu

Ahmed Mesud, Kabil'in kuzeyindeki Pençşir bölgesinde Taliban’a karşı yeniden direnişe öncülük ediyor Fotoğraf: Reuters

Afganistan’ın Tacikistan Büyükelçisi Muhammed Zohir Agbar, Taliban’ın Pençşir’deki direniş grubunun lideri Ahmed Mesud’u öldürmek istediğini söyledi.

Sputnik’e konuşan Afganistan’ın Tacikistan Büyükelçisi Muhammed Zohir Agbar, "Taliban Pençşir’deki direnişin liderleriyle asla görüşme yoluna gitmeyecek. Onlar siyasetçi değil, daha üç yıl önce dünyanın birçok ülkesinin yasaklı örgütler listesinde olan teröristler" dedi.

Agbar, Taliban’ın tüm Afganistan’a diz çöktürmeyi ve direnişin liderlerini, özellikle de Ahmed Mesud’u ortadan kaldırmayı amaçladığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Taliban'ın içinde uluslararası terör örgütlerinin üyeleri var"

Agbar, ayrıca "Taliban şimdi tek bir oluşumun meydana getirdiği bir örgüt değil, karışık. 25 yıl önce yekpare bir oluşumdu. Şimdi aralarında uluslararası kuruluşların yasaklı listelerindeki uluslararası terör örgütlerinin üyeleri var" dedi.

Taliban’ın barış için geldiğini iddia ettiğini, ancak uluslararası toplum tarafından zorlanmadıkça barış görüşmelerine katılmayacağını belirten Agbar, örgütü 'Nazi' olarak nitelendirdi.

Agbar, “25 yıl önce insanları sopayla cezalandırıyorlardı, şimdi de makineli tüfeklerle vuruyorlar”"dedi.

 

 

Sputnik Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU