28 Şubat davasından tutuklanan Çetin Doğan hastaneye kaldırıldı

Doğan'ın hastaneye sevk edildiğini avukatı sosyal medyadan duyurdu

28 Şubat davasında cezası kesinleşen ve hakkında yakalama kararı verilen emekli orgeneral Çetin Doğan, 19 Ağustos'ta Bodrum'da tutuklanmıştı / Fotoğraf: AA

28 Şubat davasında cezası kesinleşen ve cezaevinde bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan hastaneye kaldırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile müvekkilinin sağlık sorunları nedeniyle Yeşilyurt Katip Çelebi Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini duyurdu.

Ersöz yaptığı paylaşımlarda, "Bugün Müvekkilim Çetin Doğan’ı ziyaret için İzmir’deyim. Hepinizin, yaşatılan haksızlık ve hukuk tanımazlık karşısındaki itirazlarınızı ve samimi duygularınızı ileteceğim kendisine. Bu zulmün biran evvel son bulması ve özgür günlerde buluşmak dileğiyle… Çetin Doğan, bugün de sağlık sorunları nedeniyle Yeşilyurt Katip Çelebi Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş. Hastanede olması sebebiyle henüz görüşemedik fakat bu sürecin "etkilerden uzak" ilerlemesini önemsiyoruz. 81 yaşındaki Müvekkilimizin sağlık sorunları gözardı edilmemeli" dedi.

Sağlık kontrolünden geçirilmişti

28 Şubat davasında cezası kesinleşen ve cezaevinde bulunan emekli generaller Çevik Bir ile Çetin Doğan, 25 Ağustos’ta İzmir'de sağlık kontrolünden geçirilmişti.

İzmir 1 No'lu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan sağlık kontrolü için İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine mahkum koğuşundan getirilen Bir ve Doğan, sağlık kontrollerinin ardından cezaevine geri götürülmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU