Rekabet Kurulu'ndan "çimentoda kartelleşme" soruşturması hakkında açıklama

Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, çimento sektöründeki kartel iddialarına ilişkin açıklama yaptı

Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, "Sektörde bu yılın dördüncü ayında başlamış kapsamlı bir soruşturma sürüyor" dedi / Fotoğraf: AA

Çimento fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle çimento üreticileri ve müteahhitler karşı karşıya geldi.  Müteahhitler çimento fiyatları nedeniyle 2 Eylül'de inşaatları durdurma kararı aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "6 milyon konut kentsel dönüşüm beklerken çimento kartelinin yüzde iki yüz zam yapması kabul edilemez, 250 alt sektöre de ciddi zarar vermektedir" ifadelerini kullanmıştı.

"Çimento sektörü hakkında soruşturma sürüyor"

Konuya ilişkin Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle de bir açıklama yaptı.

Çimento sektöründeki kartel iddialarına ilişkin değerlendirmede bulunan Küle, "Çimento sektörüne gelince, maalesef bazı eksik ve yanlış bilgiler var kamuoyunda. Çimento sektöründe bu yılın dördüncü ayında başlamış kapsamlı bir soruşturma sürüyor. Gerek tarafların savunma haklarının etkin kullanılması gerekse de sağlıklı analizlerin yapılması adına biliyorsunuz soruşturma süreçleri sözlü savunma toplantısı ve nihai karara kadar gizli sürüyor" diye konuştu.

Küle, konuya ilişkin 20 Nisan 2021'de bir duyuru yayımladıklarını da anımsatarak, "Web sitemizden dileyen herkes bu duyuruya ulaşabilir ve dilediği bilgi ve belgeyi Kurumumuzla paylaşabilir" dedi.

Tarımsal girdiler ve diğer bazı tüketici ürünleri ilgili bir soruşturmalarının da gündemlerinde olduğunu kaydeden Küle, "Yine Kovid-19 sürecinde temel ihtiyaç ürünleri ve organize perakende başta olmak üzere, yoğun şikayetler sonucu başlatılan dosyalar da önümüzdeki aylarda nihai karara dönüşecek ve kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadesini kullandı.

Küle, kurul tarafından soruşturma açılmasına karar verildikten sonraki süreçlerin son derece şeffaf olduğunu, Rekabet Kurumunun internet sitesinden hem yürüyen soruşturmaların konusunun, taraflarının ve kapsamının hem de geçmiş kararların takip edilebildiğini de sözlerine ekledi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU