Cumhuriyetçi senatörden "Afganistan" yorumu: Yeni bir 11 Eylül ihtimali tavan yapmış durumda

ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilmesiyle ilgili yorumlarda bulunan Graham, "Müttefiklerimize sırtımızı döndük ve yeni bir 11 Eylül'ün koşullarını oluşturduk" diye konuştu

Fotoğraf: AA

ABD'deki Cumhuriyetçi Parti Senatörü Lindsey Graham, Afganistan'ın Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yönelik bombalı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CBS’in Face the Nation programına konuşan Senatör Graham, Afganistan'da ABD'nin Taliban'la vardığı anlaşma uyarınca yarın çekilmeyi tamamlamasının ardından, 'asıl dehşetin geçit töreni yapmaya başlayacağını' savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yeni bir 11 Eylül'ün koşullarını oluşturduk"

"Bizimle cesurca savaşmış binlerce Afgan müttefiki geride bırakacağız. Yüzlerce ABD yurttaşını geride bırakacağız. Yeni bir 11 Eylül (2001 saldırıları) ihtimali tavan yapmış durumda" diyen Graham, bombalı saldırılarının ardından ABD'nin IŞİD-H liderlerine yönelik SİHA saldırıları için "Bunlar IŞİD'i aşındırmaya yetmez. IŞİD savaşçılarının sayısı iki katına çıktı" yorumunu yaptı.

"Müttefiklerimize sırtımızı döndük ve yeni bir 11 Eylül'ün koşullarını oluşturduk" vurgusunda bulunan Graham, "Anavatanımıza saldırı düzenlenmesinden şimdikinden daha endişe duyduğum bir zaman olmamıştı" dedi.

"Savaş bitmedi, yeniden başlıyor"

ABD Başkanı Joe Biden'ın askerleri çekerek Afganistan'da savaşı sona erdirdiği savını reddeden Graham, tam tersine Afganistan'ın 'yeni bir ölümcül döneme girdiğini' dile getirdi:

Biz bu savaşı bitirmedik. Başkan Biden, Agfanistan'ı gelecekteki başkanların gündeminden kaldırmayı amaçladığını söyledi. Ama tam tersini gerçekleştirdi. Gelecek 20 yıl boyunca ABD Başkanları Afganistan'daki felaketle uğraşacak. Bu savaş bitmemiştir. Yeni bir ölümcül bölüme girmiş bulunuyoruz. Artık Afganistan'ı teröristler yönetiyor

Cumhuriyetçi Parti'deki Trump destekçilerinden olan senatör, Biden'ın Afganistan'dan çekilmeyi yönetiş şekli nedeniyle 'azledilmesi dahil pek çok sonuçla karşılaşması gerektiğini' savundu.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU