CHP, orman yangını nedeniyle Tunceli'ye heyet gönderdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki heyet orman yangını devam eden Tunceli'ye gidecek

Fotoğraf: Twitter @FatihMacoglu

Tunceli’nin Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında başlayan orman yangını 12. gününde. Arazinin yapısı nedeniyle yangına müdahale güçlükle yapılıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba önderliğindeki heyetin orman yangını nedeniyle Tunceli'ye gönderildiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yangınlarla mücadelede ve sonrasında ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Belediyelerimiz tüm gücüyle Tunceli halkının ve Sayın Başkan Fatih Maçoğlu'nun yanında olacak." ifadelerini kullandı.

CHP'den yapılan açıklamada da Ağbaba başkanlığındaki heyetin milletvekilleri Burhanettin Bulut, Orhan Sümer ve Polat Şaroğlu'ndan oluştuğu, heyetin yarın sabahtan itibaren yangın bölgesinde incelemelerde bulunacağı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu: Desteğe hazırız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yangına karşı her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

İmamoğlu paylaşımında şunları ifade etti:

Tunceli’deki orman yangının hala kontrol altına alınamaması çok üzücü. Munzur Vadisi ve bu bölgedeki ormanlarımız ülkemizin biyolojik zenginliği açısından çok kıymetli.

İBB olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Yangının bir an önce söndürülmesi en büyük dileğimiz.

Maçoğlu video paylaştı

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da Twitter hesabından devam eden yangına ait görüntüler paylaştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU