8 dünya lideri içinden en yüksek puanı Merkel kaptı

En kötü notu alan liderler Putin ve Cinping oldu

67 yaşındaki Angela Merkel görevi bırakmaya hazırlanıyor (AP)

ABD, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'da yapılan bir anket, bu ülkelerdeki kişilerin dünya liderleri arasında en çok Almanya Başbakanı Angela Merkel'i onayladığını gösterdi.

Her ülkeden bin kişinin katıldığı YouGov anketinde katılımcılara Merkel'in yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Manuel Macron ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping hakkındaki görüşleri soruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Merkel İspanya'da 61, Fransa'da 49 ve kendi ülkesinde 30 puanla pozitif görüş aldı. İtalyanlar Merkel'e 23, ABD'liler 17 ve Britanyalılar ise 15 puan verdi.

Guardian'ın haberinde Merkel hakkında şu ifadeler yer aldı:

Dünyanın en güçlü kadını ve Avrupa Birliği'nin fiili lideri olarak görülen Merkel (ölçülü, ihtiyatlı, metodik, pragmatik ve sıklıkla tarafsız) Almanya ekonomisini idare ediş şekliyle en çok takdir edilen kişiydi.

Gelecek ayki seçimlerde aday olmayacağını açıklayan Merkel, 2005'te oturduğu başbakanlık koltuğundan 16 yıl sonra kalkmaya hazırlanıyor.

 

6163011c-b7e7-4b6a-9291-a9a44007503d.jpg
ABD'deki ankette Macron, Modi ve Cinping sorulmadı (YouGov)

 

Öte yandan Afganistan'daki gelişmelerden önce 9 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında yapılan ankette Biden ve Trudeau da bütün ülkelerdeki katılımcılardan pozitif puanlar aldı.

Biden Almanya'daki ankette 40, İspanya'dakinde 27, Birleşik Krallık'takinde 27, Fransa'dakinde 26 ve İtalya'dakinde 24 puanı kaptı.

Katılımcılardan ayrıca en kötü notu alan liderler Putin ve Cinping oldu.

 

Independent Türkçe, Guardian, Sputnik International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU