Karamollaoğlu: Afganistan’da birtakım kamplar oluşturulmalı ve Batı da Türkiye de oradaki insanlara destek vermelidir

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Şu an ülkeler Afganistan’dan göç eden kalifiye insanlara kapıları açıp, Afganistan gibi ülkeleri daha da mağdur ediyorlar. Buna rıza göstermek bu ülkelere daha da zarar verir" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gündemi haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Konuşmasında iktidarın kendi politikalarını uygularken aynı zamanda muhalefetin ikazlarını da dikkate alması gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Pandeminin başında 2020 yılı 1 Ocak tarihi itibariyle 131,5 milyar lira olan işsizlik fonu toplamı 9 Ağustos 2021 tarihi itibariyle 86,1 milyar liraya düşmüştür. Neredeyse üçte bir oranında eridi.

2021 yılının ilk üç ayındaki hızıyla düşüş devam ettiği takdirde işsizlik fonu kaynaklarının iki yıla kalmadan sıfırlanması söz konusu olacaktır.

Çalışanların maşından damga vergisi bile alınarak, işçiden kesilen paralarla oluşturulan bu fon maalesef her geçen gün erimektedir. Bu fonun kuruluş maksadına uygun şekilde değerlendirilmesi gerektiğini iktidara hatırlatıyoruz.

Erdoğan'ın ifadelerini hatırlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  2000’li yılların başında sarf ettiği "Benim vatandaşım çöpten rızık topluyorsa, pazarlardan atık topluyorsa, kirasını ve faturalarını ödeyemiyorsa sorumlusu mevcut hükümettir" ifadelerini hatırlatan SP lideri, "Elektrik Mühendisleri Odası'nın hesaplamasına göre, dört kişilik bir ailenin elektrik faturasına ödediği tutar son 5 yılda 94 TL'den 210 TL'ye ulaşmış durumda. Bir ailenin geçimi eğer biz bütün kalemleri göz önüne alırsak Sayın Erdoğan’ın geçmişte yaptığı çay-simit hesabıyla bile karşılanamayacak bir duruma geldi maalesef" diye konuştu.

Memurlara yapılan zamma tepki

Memur ve memur emeklilerine yapılan zammı eleştiren Karamollaoğlu, "Memurlar ve hükümet arasında yapılan görüşmelerde hükümet, sendikaların teklifini hiç dikkate almadan kendisi yapmış olduğu zammı memurun görmediği zam olarak ortaya koydu. Ancak enflasyon dikkate alındığında bunun adına zam bile denmez" dedi.

SP lideri şöyle devam etti:

Kıyma % 92, pirinç % 50, simit % 28, sıvıyağ % 94, süt % 60, makarna % 37, deterjan % 28 artmış son 2 yılda. Enflasyon % 26, dolar % 46, avro % 56, altın % 71 artmış. Hal böyleyken memura reva görülen zamlar bu rakamlarla bağdaşmıyor. Erbakan Hocamız 1996’da sadece ilk adım olarak %50 zam yaparak işe başlamıştı. Arkasından gelen zamlarla %100’ü geçti yaptığı zamlar. İşte zam buna denir.

Ekonominin sil baştan ele alınmadan Türkiye’nin problemlerinin çözülemeyeceğini kaydeden Karamollaoğlu, "Ekonominin köklü şekilde düzelmesi kaynakların doğru kullanımıyla mümkün. Kaynaklarımız tamamen üretime dönük bir sanayileşme ve tarımla değerlendirilmedir" ifadelerini kullandı.

İktidarın yoksulluk sınırını dikkate almadığını kaydeden SP lideri, "Hep açlık sınırın biraz üstünde mi altında mı zam yapacağız diye bir yaklaşım sergileniyor" diye konuştu.

"Afganistan'da kamplar oluşturulsun"

Bazı ülkelerin Afganistan'dan kaçan kalifiye insanlara sınırlarını açmasını da eleştiren Karamollaoğlu, "Afganistan’da birtakım kamplar oluşturulmalı ve Batı da Türkiye de oradaki insanlara destek vermelidir" dedi.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU