ABD, Pfizer-Biontech koronavirüs aşısına tam onay verdi

Şu ana kadar FDA'nın acil durum onayı verdiği üç aşıdan hiç biri tam onay almamıştı

Pfizer ve Biontech'in ürettiği koronavirüs aşısı, ABD Gıda ve İlaç Kurumu (FDA) tarafından "tam onay" verilen ilk Kovid-19 aşısı oldu / Fotoğraf: AA

ABD Gıda ve İlaç Kurumu (FDA), Pfizer ve Biontech'in ürettiği koronavirüs aşısına 16 yaş üzerindeki kişilerin kullanımı için tam onay vererek ilk defa bir koronavirüs aşısına tam onay vermiş oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aşıya Aralık'ta acil durum kullanım onayı verilmiş ve ABD'de 204 milyondan fazla kişiye bu aşı yapılmıştı. Ancak FDA'nın acil durum onayı verdiği üç aşıdan hiç biri tam onay almamıştı.

Kamu sağlığı yetkilileri, tam onay verilmesinin daha fazla aşısız ABD'li vatandaşı Pfizer'ın aşısının güvenli ve etkili olduğuna ikna edeceğine inanıyor. Aşı konusunda terettütte kalan ABD'liler ülkenin koronavirüse karşı mücadelesinin zorlaşmasına neden olmuştu.

FDA temsili komisyon üyesi Janet Woodcock, "Milyonlarca kişi güvenli bir şekilde koronavirüs aşısını olurken bazı kişilerin FDA onayının ardından aşı olmaya daha güvenle yaklaşabileceğini düşünüyoruz" dedi.

ABD'de aşılamanın düşük olduğu bazı bölgelerde Delta varyantından kaynaklı vaka sayıları yükselirken ABD'lilerin şimdiye kadar yaklaşık yüzde 51'i iki doz aşı oldu.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU