Dave Mustaine, Metallica'dan kovuluşunun "kaçınılmaz olduğunu" söyledi

Megadeth'in solisti eski grubuyla ilişkilerinin halihazırda gayet iyi olduğunu belirtti

Dave Mustaine ve Megadeth 2011'de Budapeşte'de düzenlenen konserde Avrupalı hayranlarıyla bir araya gelmişti (AP)

Metallica'nın eski gitaristi ve Megadeth'in solisti Dave Mustaine 1983'te Metallica'dan ayrılmasa bile uzun süre grupla devam edemeyeceğini düşündüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gibson TV'nin Icons serisinin yeni bölümüne konuk olan Mustaine, Megadeth'in geçmişinden ve müzik kariyerindeki kişisel deneyimlerinden bahsetti. 

NME'nin haberine göre Mustaine, Metallica'nın ilk albümü Kill 'Em All'un kayıtlarının başlamasından birkaç hafta önce gruptan atılmasına da değindi. 

Grup kayıt için Kaliforniya'dan New York'a gitmişti. Ancak yolculuğun ardından 1983'te Mustaine alkol ve uyuşturucu problemlerinin yanı sıra grubun üyeleri James Hetfield ve Lars Ulrich'le yaşadığı çatışmalar nedeniyle kovulmuştu. 

Mustaine röportajda gruptan ayrılmasının "muhtemelen kaderinde olduğunu" söyledi. Ünlü müzisyen gruptaki 4 kişinin de yetenekli ve şahsına münhasır isimler olduğunu belirtti. 

Bir arada kalabilir miydik bilmiyorum. Bir noktada patlama yaşanması kaçınılmazdı.

Müzisyen sözlerini şöyle sürdürdü:

Bildiğim tek şey birlikte yaptığımız şeyi sürdürmeyi istediğim çünkü dinleyenleri mutlu ediyoruz ve dördümüz özel kişiler gibi etrafta dolaşıyoruz. Ve şu ana kadar hayatımda hiç özel hissetmedim.

Her ne kadar başlangıçta ayrılışına üzülse de Mustaine halihazırda Metallica'yla güçlü bir ilişkisinin olduğunu ifade etti.

Bugünkü dostluğumuzun o zamankinden çok farklı olduğunu söylemekten mutluluk duyuyorum. Hepimiz farklıyız. Babayız. Artık daha yaşlıyız.

Mustaine'in solisti olduğu Megadeth mayısta grubun kurucularından David Ellefson'ın reşit olmayanlarla cinsel içerikli yazışmalar yaptığı gerekçesiyle yollarını ayırdığını duyurmuştu

 

Independent Türkçe, NME, The New York Post

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU