Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz

Erdoğan, "Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi daha önce de ifade etmiştik. Bu tavrımızı bugün de muhafaza ediyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Erdoğan, Kanal 7, Ülke TV, 24 TV, TVNET ve TV 360 ortak canlı yayınında konuştu.

“Yönetimde kim olursa olsun iyi ve kötü gününde Afganistan'ın yanında yer almak hem ahde vefanın hem de kardeşliğimizin gereğidir” diyen Erdoğan, “Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi daha önce de ifade etmiştik. Bu tavrımızı bugün de muhafaza ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Hamid Karzai Havalimanının güvenliği konusunda, “Şimdi sahada oluşan yeni gerçeklere göre planlarımızı yapıyor, görüşmelerimizi de ona göre sürdürüyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye'ye yatırım yapacağını ifade etti:

Çok ciddi bir yatırım hedefleri, yatırım planları var. İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizde ciddi yatırımlara girecek.

Kılıçdaroğlu’na yanıt: Başınıza tercümanım kadar taş düşsün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'yle göçmen kabulü anlaşması iddiasına yanıt veren Erdoğan, “Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Bu adam yalancı, bugüne kadar doğru bir sözü var mı, yok. İlla dışişleri yetkilisinin mi olması lazım? Ben varım orada. Dışişleri bana bağlı. Ben konuşuyorum, kiminle? ABD Başkanıyla. Başınıza tercümanım kadar taş düşsün” dedi.

Erdoğan afet konusunda ise sitemde bulundu. “Gönlüm bunu istemiyor ama söylemek zorundayım” ifadelerini kullanan Erdoğan şunları kaydetti:

Biz ne zaman bir ve beraber olacağız? Her zaman karalamak için bir şeyler mi bulmak lazım? Yapılması gerektiği halde yapılmayan bir şey mi vardı da bu tür karalama kampanyası yürütüyorlar? Antalya’da bunu gördüm. Rize’de bunu gördüm. Bu muhalefetin bu karalama dili bu ülkede ne zaman yok olacak? Gerçekten çok üzücü. Ama onlar bunu yapsa da yapmasa da biz görevimizi yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

Sosyal medya için denetim adımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclisin açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik denetim konusunda gereken adımları atacaklarını ifade etti.

3. doz önerisi

Erdoğan, 3. doz aşı konusunda, "Milletimin karşısında 3 doz aşısını olmuş bir Cumhurbaşkanı olarak bulunuyorum. Bir sıkıntı olsaydı herhalde kendimizi böyle bir riske sokmazdık" değerlendirmesi yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU