CHP'den "sınır namustur" kampanyası

CHP Genel Merkezi'ne "sınır namustur" yazılı pankart asıldı

Fotoğraf: Twitter

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan göçmen konusuna ilişkin "sınır namustur" kampanyası başlattı.

CHP Genel Merkezi ve bazı parti binalarına "sınır namustur" yazılı pankart asıldı.

E9EHiyqWQAAUf4M.jpg
Fotoğraf: Twitter

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter profil fotosundaki fotoğrafı "sınır namustur" olarak değiştirdi.

Kaftancıoğlu paylaştı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İ"stanbul İl Başkanlığımız ve 39 ilçemizden sesleniyoruz.. Sınır Namustur!" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu Türkiye'ye yönelen göç dalgasının ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

Avrupa liderleri "Afganistan Sığınmacı sorununu Türkiye ile halletmeliyiz” demeye başladılar. AB neden İran’la değil de Türkiye ile konuşalım diyor? Komşu değiliz, neden biz? Siz verin bu sorunun yanıtını sevgili halkım. Sizce İran böyle bir Sığınmacı Anlaşmasına ‘evet’ der mi? Saray İktidarı ne yapıyor? Taliban'la konuşacağım diyor. Afganistan’la aramızda 2.940 km mesafe var, sığınmacı İran’dan geliyor, İran yerine neden Taliban’la konuşuyorsun? Bir kez daha söylüyorum, yeni sığınmacılar getirecek hiçbir anlaşmaya imza atamayacaksın Erdoğan!" açıklamasını yapmıştı.

"Öfkeli Genç Türkler" imzalı pankart asılmıştı

Dün İstanbul'un çeşitli ilçelerinde göçmenlerin Türkiye sınırlarından kaçak girişine karşı çıktığı ifade edilen "hudut namustur" yazılı pankartlar asılmıştı 

"Öfkeli Genç Türkler" imzası taşıyan pankartları astığı iddia edilen 6 kişi gözaltına alınmış, daha sonra ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU