"Pandemi, gizli fazla mesai problemini kötüleştirdi"

Rapora göre "aniden ofisten eve geçilmesi", çok daha fazla çalışanın "önemli ölçüde daha fazla mesai yaptığı" anlamına geliyor

Bir düşünce kuruluşu, çalışanlar için yeni bir yasal koruma olarak "bağlantıyı kesme hakkı" çağrısında bulundu (Pexels)

Bir düşünce kuruluşuna göre, çalışanlar Kovid pandemisi sırasında evde çalışmakla daha da kötüleşen bir "gizli fazla mesai salgınıyla" karşı karşıya.

Çalışmanın geleceğine odaklanan Autonomy adlı düşünce kuruluşu, kişileri iş e-postalarını ve telefonlarını kapamaları konusunda desteklemek için yasal bir koruma olarak "bağlantıyı kesme hakkı" tanıması için Birleşik Krallık'a (BK) çağrıda bulundu.

Düşünce kuruluşunun yeni raporunda "Haftanın 7 günü, günde 24 saat mesaj, e-posta ve çevrimiçi içerik gönderip alabilmemiz gerçeği bağlantıyı kesmenin, boş zamanımızın tadını çıkarmanın ve sağlıklı bir iş-yaşam dengesi kurmanın giderek zorlaştığı anlamına geliyor" ifadeleri yer aldı.

Bu, çalışanların hiçbir zaman tam olarak 'dinlenmediği' ve akşam ve hafta sonu boyunca biraz biraz iş yapmaya devam ettiği bir 'gizli fazla mesai' salgını yarattı.

Birkaç yıl önce Uluslararası Çalışma Örgütü, BK'de kesin çalışma sınırları bulunmamasının çalışanların akşamları da aramaları yanıtlama ve iş yapma ihtimalinin daha yüksek olması anlamına geldiğini tespit etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Autonomy, yeni raporunda, resmi olarak tanınmayan fazla mesai sorununun evden çalışmaya yönelik büyük bir artışa neden olan Kovid-19 pandemisi yüzünden "ciddi biçimde kötüleştiğini" söyledi.

Düşünce kuruluşu “Tecrit kısıtlamalarının ve sosyal mesafe önlemlerinin uygulanması, emsalsiz sayıda kişinin dijital teknolojileri kullanarak evden çalıştığı bir durum yarattı” dedi.

Pek çok kişi pandemi nedeniyle mesailerinin bir kısmını ve işini kaybederken, aniden ofisten eve geçilmesi birçoğunun da önemli ölçüde daha uzun mesai yaptığı anlamına geliyor.

Çalışmanın geleceği Gölge Bakanı Angela Rayner şunları söyledi:

"Modern işyerinde kendimizi, işverenin beklentilerini karşılamak için çalışanların ailelerinden, sorumluluklarından veya hobilerinden ödün vermesinin beklendiği bir yerde bulamayız.

Bu ekonomiyi yönetmenin sürdürülebilir bir yolu değil. Birçok iyi işletme, bu tarz korumaların herkesi kapsayacak şekilde bütün çalışanlara temin edildiğini görmek istiyor.

Autonomy düşünce kuruluşu, çalışanların normal çalışma saatleri dışında işle ilgili elektronik iletişim kanallarını kapatmakta özgür hissetmesini sağlayacak bir "bağlantıyı kesme hakkının" BK yasalarınca güvence altına alınması gerektiğini belirtiyor.

2016'da Fransa'da çalışanlar, mesai saatleri dışında işle alakalı akıllı telefonlarından ve e-postalarından uzak durmak için yasal bir hak kazanmıştı.

Autonomy'nin araştırma direktörü Will Stronge, Kovid pandemisinin iş ve ev arasında "daha net sınırlar" ihtiyacını "ivedileştirdiğini" söyledi.

"Bağlantıyı kesme hakkının Britanya hukukunca güvenceye alınmasıyla çalışanlar hayatlarının kontrolünü bir nebze geri alabilecek" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/business

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU