İmamoğlu Ordu'da yaşananları anlattı: Vali Bey bize tuzak kurdu, ben Vali Bey'in basitliğini ifade ettim

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, VIP salonunda yaşananlar nedeniyle Vali'yi suçladı. "Vali Bey itlik yaptı dediniz mi" sorusunu yanıtladı

Fotoğraf: AA

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı. 

Ordu-Giresun Havaalanı'nda neler yaşandığını anlatan İmamoğlu'na, Ordu Valisi Seddar Yavuz'a "it" deyip demediği soruldu. 

İmamoğlu soruya "hayır" yanıtı vermedi. "Ben Vali Bey'in basitliğini ifade ettim. Tutanak yazan polisin söylediğimden ne anladığı beni ilgilendirmez" dedi. 

"Vali'den özür dileyecek misiniz" sorusuna ise "Vali Bey bizden özür dileyebilir" sözleriyle yanıt verdi. 

Ekrem İmamoğlu VIP salonunda yaşananlar nedeniyle Ordu Valisi'ni suçladı ve "Bize tuzak kurdu" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarının ilgili bölümleri şöyle: 

"Ordu Valisi bize tuzak kurdu"

Tabzon'da uçaktan indik. İnsanlar VIP’te karşıladı oradan çıkış yaptık.

Orada Trabzon Valisi gereken izni vermiştir. Şu tartışmaya da girmiyorum Ekrem İmamoğlu İBB Başkanlığı yapmıştır hakkı vardır şeklinde. Ben bu işlere girecek bir insan değilim asla olmadım da. 

Trabzon’a girişimizdeki VIP salonu tercihinde bir kolaylaştırma olduğunu düşünüyorum. Aynı düşünce Ordu için de düşünüldü. Bizim ayrılma saatimiz yaklaşık 8 buçuk civarları tasarlanmıştı. Ancak her ilçede durdurulmamız, ilgiliyle karşılanmamız zora sokabiliyor. 

Saat 8 buçukta biz Giresun havaalanına yanılmıyorsam Ankara-İstanbul seferleri vardı ve yoğundu. Vatandaşımızın işine zarar vermiş olacaktık. Biz saat 11:30’da gidiyoruz terminaller bomboş. VIP kapısına geliyoruz. Otopark kapıları açılıyor. VIP kapısının önünde belki içeride ne olup bittiğinden zaten haberdar değilim. Kapıya birikmiş vatandaşlarımızla fotoğraf çekiniyoruz. O esnada bir milletvekilimiz "içeri girelim başkanım" diyor. Trabzon İYİ Parti milletvekili.

Bu esnada içerideki kargaşa oluyor. Bizim VIP’ten geçmemize dönük bir engel oluşturulacaksa ya da Vali buna müsaade etmiyorsa kapatırsın VIP salonunu kimseyi içeriye almazsın.

Böyle bir ortamda Sayın Vali bir tuzak kurmuş. Bir tuzakla bir şov yaparak ne yazık ki Karadeniz’deki o güzel ortamı atmosferi gölgeleme çabası içine düşmüş.

"Vali Bey'e daha fazla prim yaptırmayalım" dedim. "Rica ediyorum dışarı çıkalım öbür terminalden gidişimizi yapalım" diye bu şekilde tavrını ortaya koymuş birisiyim. Olaya bakışım ortada. Her şekliyle olaya yaklaşımım ortada.

Buradan kendisine malzeme çıkarmak isteyenler. Yok, gerçek yüzü ortada gibi. "Ben gidiyorum" yedim. Polislerin de kusuru olmadığını ifade ediyorum. Oradan ayrılıp bizim normal kapımızdan her vatandaş gibi çıkıyorum.

"İçişleri Bakanı özelimi deşifre etti"

Sayın İçişleri Bakanı’na sesleniyorum. Bir kere kiralama konusunda yapılan bir takım işlemlerle hiç kimseden uçak tahsisi almış değilim. 

Pırıl pırıl bir siyasi yaşamım var. Her zamanki gibi iftira ve yalanla ithamda bulunmak çok ayıptır. Yazıktır günahtır. Ama bir başka boyutu var. Binali Bey’in kiraladığı uçakla ilgili niye Sayın Bakan ifadede bulunmadı.

Çifte standarda yönelik bir örnek olsun diye söyleyeceğim. Özellikle VIP kullanma meselesiyle bizim kişiliğimize dönük hakaretlerde ve iftiralarda bulunan Sayın Bakan’a böyle bir manzaranın tanımı nedir merak ediyorum. Ahlak cümleleri kuran kişiye, buradaki apronun bu şekilde kullanılması yasaktır. Böyle bir alanın kullanılmasını nasıl göz ardı ederler ve buradan böyle bir çifte standardı görmezler. Sözüm ona duyarlı kişiler anlamış değil.

Bizim kiraladığımız özel uçağın tahsis edildiği şekilde yalan konuşulması değil. Ama esas benim vurguladığım şey iki gündür kayboldu, üç gündür kayboldu. Ona tahsis edilen uçakla nereye götürülüp bırakıldı diyerek benim üç çocuğumla eşimle yaptığım tatilin deşifre edilmesine yönelik, nereye gittiğime dair takibe yönelik çaba içerisinde bulunan Sayın İçişleri Bakanı’nı buradan kınıyorum. Benim özel alanıma dair bu şekilde yorumlar yapmak, benim özel alanımı hiç kimse deşifre etme çabasında olamaz. Kiraladığımız özel uçak bizim son noktamız İstanbul’dan sonra Dalaman’a uçmuşuzdur. 3 gün dinlendik, bu sabaha karşı THY’nin Anadolu Jet uçağıyla Sabiha Gökçen’e iniş yaptım. Acaba Sayın Bakan attığı iftiralarla beraber benim namahremim üzerinde oluşturduğu ortamla neyi amaçlamaktadır. Bunu kamuoyunun ahlakına havale ediyorum.

Uğur Dündar'ın çekilme kararı 

Sayın Dündar’la konuşma imkanım olmadı. Dündar’ın ifadelerini okudum. Sayın Dündar’la benim konuşmam lazım. Şu anda süreç devam ediyor. Daha önce iki tarafın da olumlu beyanda bulunduğu kişinin çekilmesiyle beraber başka bir kişinin tespit noktasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Engin Altay’la hem Mahir Ünal’la. Dündar’ın ne ifade etmek istediğini kendisiyle uygun ortamda tartışırız.

Ordu Valisi'ne yönelik sözleri

Ben Vali Bey'in basitliğine gereken ifademle orada işarette bulundum. Polisin (tutanak hazırlayan polisi kastediyor) ne anladığı ne anlamadığı beni ilgilendirmiyor. Ben basitliğini ifade ettim. Vali Bey özür dileyebilir bizden, bize yapmış olduğu tuzaktan dolayı. Polisin ayağına basmışsam özür dilerim ya da ters tavırda bulunduysa. Ama ben gittim helallik istedim. Size yapılan bir şey değildir bu. Polis talimata göre hareket eder.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU