Ali Sultan Baba Cemevi'nin camları kırıldı

İstanbul'un Pendik ilçesinde bulunan Ali Baba Sultan Cemevi'ne yönelik dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırı gerçekleşti

Kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin saldırısı sonucu Ali Baba Sultan Cemevi’nin camları kırıldı / Fotoğraf: facebook.com/tahir.aslandasdede

İstanbul'da bulunan Ali Baba Sultan Cemevi’ne yönelik dün gece kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tahir Aslandaş Dede, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla saldırıyı duyururken; "Bu gece İstanbul, Pendik’te Ali Baba Sultan Cemevi’nin arka penceresi kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırılarak cemevine saldırı yapılmıştır. Gereken araştırma ve inceleme yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

thr.jpg
Ekran Görüntüsü: Facebook

 

HDP'li Kenanoğlu: Her bir sokağın kameralarla izlendiği bir ortamda...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da saldırıya tepki gösterirken, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla İstanbul Valiliği’nden açıklama beklediklerini söyledi.

Kenanoğlu, "Pendik’te Ali Baba Cemevine gece saldırı düzenlenmiş. Her bir sokağın kameralarla izlendiği bir ortamda umarım "tespit edemedik" demeyeceksin. Tespit edemediklerinizin "bilgi dahilinde" yapılan işler olduğunu biliyoruz. Açıklama bekliyoruz" dedi.

Pendik Kaymakamlığından cemevi camının kırılmasıyla ilgili açıklama

Pendik Kaymakamlığı, Ali Baba Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi penceresinin kırılmasıyla ilgili faillerin yakalandığını bildirdi.

Pendik Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde ilçemiz Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan Ali Baba Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi penceresinin kırıldığı ihbarı alınmıştır. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce cemevi görevlileri ve mahalle sakinlerinden alınan bilgiler ışığında failler yakalanmıştır. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

Yaşananlara ilişkin açıklama yapan İstanbul Valiliği ise, olayın alkollü iki kişi tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

Açıklamada şunlar kaydedildi: 

Pendik ilçemiz Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan Ali Baba Sultan Cemevinin penceresinin kırılması olayının aydınlatılması için İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, kamera kayıtları ve görgü tanıklarından alınan bilgiler doğrultusunda titiz bir çalışma yapmışlardır. Yapılan inceleme neticesinde:

Olayın bugün saat 01.00 sıralarında Cemevinin bahçesine giren alkollü iki şahıs tarafından gerçekleştirildiği anlaşılmıştır. Olaya karışan şüpheli (E.Ş) ve (E.B) adlı şahıslar yakalanmış olup başlatılan soruşturma devam etmektedir. İbadethanelere yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

 

PİRHA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU