Kılıçdaroğlu'ndan 11 büyükşehir belediye başkanının "THK uçakları" ile ilgili önerisine destek çağrısı

Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Ben halkımızı ve iş insanlarını belediye başkanlarımıza desteğe çağırıyorum. Susma zamanı değildir!" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, bugün CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanının "THK uçaklarını aktif hale getirmeyeye hazırız" çağrısına destek istedi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, 11 büyükşehir belediye başkanının yazılı açıklamasını da paylaştı.

Kılıçdaroğlu paylaşımında şunları kaydetti:

11 Büyükşehir Belediye Başkanımız, THK uçakları için çağrı yaptı. “Uçakları aktif hale getirmeye hazırız” dediler. Ben halkımızı ve iş insanlarını belediye başkanlarımıza desteğe çağırıyorum. Susma zamanı değildir!

Ne olmuştu?

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, yaptıkları toplantıda Türkiye'nin farkı yerlerinde devam eden yangınlar nedeniyle Türk Hava Kurumu'nun kullanılamayan yagın söndürme uçaklarının bakım ve işletme masraflarını karşılama önerisinde bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada şunlar kaydedilmişti:

Neredeyse Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan kadim kurumumuz Türk Hava Kurumu'na yönelik küçültücü tüm girişimlerden büyük üzüntü duyduğumuzu ve kuruma yönelik bazı ifadeleri ayıpladığımızı belirtiriz. ülkemize büyük hizmetleri olmuş olan bu kurumumuzdaki yangın söndürme uçaklarının tüm bakım ve işletme giderlerini 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak karşılamaya hazır olduğumuzun altını çizeriz. Yetkili kurumlar tarafından izin verilmesi halinde 11 Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar aktif hale getirilecek olan yangın söndürme uçaklarını gerektiği her an koordinasyon halinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kullanımına sunacağımızı da beyan ederiz. THK ile iş birliği yapılarak elindeki envanterin belediyelerimiz tarafından kullanımı da sürekli hale getirilecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU