FBI'da soruşturma: "Ajanlar kadın personelin kışkırtıcı fotoğraflarını kullandı"

Hakkında soruşturma başlatılan bir özel ajanın, gizli görev yetkisi olmayan personelden yazılı izin almadığı bildirildi

FBI logosu (Reuters)

Seks ticareti operasyonunda kadın meslektaşlarının fotoğraflarını resmi onay almadan kullandığı iddiasıyla bir FBI ajanı hakkında soruşturma başlatıldı. Daha kapsamlı bir incelemeyse, benzer olayların FBI genelinde yaşandığına dair kanıtları daha şimdiden gün yüzüne çıkardı.

ABD Adalet Bakanlığı Başmüfettişi Michael Horowitz'e göre, fuhuş ve çocuk istismarıyla ilgili tuzak operasyonlarda kadın çalışma arkadaşlarından yem olarak kendilerini seks işçisi ya da reşit olmayan kız çocuğu gibi gösteren "kışkırtıcı" fotoğraflar sağlamalarının istendiği pek çok vaka oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Horowitz, kadınların yüzlerinin bulanık hale getirildiğini ve üstlerinde kıyafet olduğunu ama fotoğrafları kullanılan personelin gizli görevlerde çalışma yetkisinin bulunmadığını söyledi. Görünüşe bakılırsa, hakkında soruşturma başlatılan ajan çalışanlardan hiçbir zaman yazılı onay almadı ve iddiaya göre onlara "gizli görevlerden yöneticileri de dahil kimseye bahsetmemeleri" tavsiyesinde bulundu.

Horowitz, gizli görev yetkisi olmayan personel için "bu davranışın olumsuz sonuçlar doğurabileceğini" söyledi. Olası insan kaçakçılarının, müşterilerin ve istismarcıların dikkatini çekmek için bu kişilerin fotoğraflarını internette paylaşmanın onları "ceza gerektiren suçların mağduru olma tehlikesiyle" karşı karşıya bırakabileceğini belirtti.

Horowitz'e göre FBI'ın gizli görev yetkisi olmayan personelin fotoğraflarının gizli görevde kullanımına ilişkin herhangi bir politikası yok. Başmüfettiş, büroyu bir politika belirlemeye ve ajanlarının gizli operasyonlarda kullanılmak üzere fotoğraf çektiren çalışanlardan yazılı izin aldığından emin olmaya çağırdı.

FBI'ın baş müdür yardımcılarından Brian Turner, 27 Temmuz tarihli bilgi notuyla verdiği yanıtta büronun "mevcut politikalarını gözden geçirip hangilerinin düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu belirleyeceğini" ve özel ajanın davranışlarına ilişkin bulguların Mesleki Sorumluluk Birimi'nde karara bağlanacağını söyledi.

Yakın zamanda FBI'a, Başmüfettiş'in yürüttüğü başka bir soruşturma sebebiyle de öfke gösterilmişti. Bu soruşturma, FBI'ın, ABD jimnastik takımında ve Michigan Eyalet Üniversitesi'nde çalışırken sayısız kadını ve kız çocuğunu istismar eden eski doktor Larry Nassar'ın kurbanlarını hayal kırıklığına uğrattığını tespit etmişti.

Rapora göre ilk kez FBI'a bildirilmesinden sonraki yıl üniversitenin polis departmanına ayrı bir şikayette bulunulana dek Nassar, 70 veya daha da fazla kurbana tacizde bulundu.

Reuters’tan da yararlanılmıştır

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU