Obama, 60. yaş gününü 475 kişiyle kutlayacak, Biden partide olmayacak

Obama'nın doğum günü partisinde 475 misafirin ağırlanacağı ve partinin idaresi için 200'den fazla personelin görev yapacağı belirtiliyor

Obama geçen hafta NBA Africa'dan hisse satın aldı ve eski başkanın bu hisseleri Obama Vakfı'nın Afrika'daki gençlik programlarını finanse etmek için kullanacağı açıklandı (AP)

Eski ABD Başkanı Barack Obama, koronavirüs pandemisi sırasındaki büyük etkinliklere dair mevcut kaygılara rağmen, haberlere göre Massachusetts'teki bir adada sahip olduğu malikaneye yüzlerce misafir davet ederek 60. doğum gününü şık bir şekilde kutlamaya hazırlanıyor.

Obama, haber sitesi Axios'un atıfta bulunduğu kaynağa göre arkadaşları, ailesi, eski yardımcıları ve bazı ünlülerin de aralarında bulunduğu 475 misafiri onayladı.

Kaynak, bu sayıya Martha's Vineyard adasındaki partinin idaresinde görev alacak 200'den fazla personelin dahil olmadığını söyledi.

Obama, yaklaşık 120 dönüm araziye konuşlu 650 metrekarelik malikaneyi 2019'da yaklaşık 11 milyon 750 bin dolara (yaklaşık 100 milyon TL) satın almıştı.

Konukların Kovid-19 testine tabii tutulması zorunlu olacak ama ABD basınındaki haberlerde bunun nasıl gerçekleşeceğine dair detaylar yer almadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir kaynak, The Hill'e, "Büyük bir parti olacak" dedi.

Partiyle ilgili haberler, ABD'de Delta varyantı kaynaklı artan koronavirüs vakaları konusunda hem ulusal hem de yerel düzeyde endişelerin arttığı bir dönemde yayımlandı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) kısa süre önce maske takma yönergelerini revize ederken, geçen hafta yayımlanan kurum içi bir belgede Delta varyantının aşılananlar arasında bile su çiçeği kadar hızlı yayıldığını gösteren yeni verilere işaret etmişti.

4 Temmuz tatili sonrası, Massachusetts eyaletinin Martha's Vineyard yakınındaki Provincetown kasabasındaki vakalarda, aşılı kişiler aracılığıyla yayılma riskine işaret eden bazı tırmanışlar bildirildi.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü direktörü Francis Collins, pazar günü CNN'e, "Hepsi aşılı 6 veya 8 kişiye evimde verebileceğim türden ufak bir partiden bahsediyorsak, şu noktada yan yana olmak için maske takmamız gerektiğine inanmıyorum" dedi ve ekledi:

Ama 100 kişi olsaydı... tabii bir de, insanların aşı durumundan nasıl gerçekten emin olabilirsiniz?

Obama, doğum günleri gibi önemli olaylar için abartılı kutlamalara yabancı değil. Eski başkan 2011'de Beyaz Saray'dayken 50 yaşına girdiğinde rap kralı Jay-Z, müzisyen Stevie Wonder ve emektar Hollywood oyuncusu Tom Hanks'i davet etmişti.

4 Ağustos'ta 60 yaşına girecek Obama'nın doğum günü kutlamasına yine bazı üst düzey isimlerin katılacağı belirtiliyor.

İki Oscar ödüllü aktör George Clooney ve ünlü talk show sunucusu Oprah Winfrey gibi konukların davetiye aldığı ve rock grubu Pearl Jam'in etkinlikte performans göstermesi için tutulduğu çeşitli haberlerde belirtiliyor.

Fakat Axios'a açıklamada bulunan bir Beyaz Saray sözcüsü, mevcut başkan Joe Biden'ın kutlamanın katılımcıları arasında olmayacağını, başkanın "yakın zamanda" bunu Obamalarla telafi edeceğini söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU