Bob Dylan, hakkında açılan telif davasını kazandı

Müzisyenin avukatı, davayı yakın zamanda şarkıların tümünün satışından "haksız kazanç sağlamak için yapılan üzücü bir girişim" diye niteledi

Bob Dylan 2012'de Los Angeles'ta gerçekleştirilen konserde hayranlarıyla bir araya gelmişti (AP)

Bob Dylan, birlikte şarkı sözleri yazdığı merhum Jacques Levy'nin mirasçılarının, Levy ve Dylan'ın birlikte yazdığı şarkıların mülkiyetinin yüzde 35'ini talep ederek açtığı davayı kazandı.

Levy, Dylan'ın "Isis" ve "Hurricane" gibi parçalarını da içeren 1976 tarihli Desire albümündeki şarkıların sözlerini müzisyenle birlikte yazmıştı. Levy'nin mirasçıları 7,25 milyon dolar (yaklaşık 60 milyon TL) talep ediyordu. Dava bu yıl ocakta açıldığında, Dylan'ın avukatı davayı "yakın zamanda gerçekleştirilen tüm şarkıların satışından haksız kazanç sağlamak için yapılan üzücü bir girişim" diye niteledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dylan geçen ay 300 milyon dolar değerinde olduğu bildirilen anlaşmayla tüm şarkı yazarlığı külliyatının müzik yayın haklarını Universal Music Publishing'e satmıştı.

Pitchfork'un haberine göre şimdi New York Eyaleti Yüksek Mahkemesi Yargıcı Barry Ostrager, Dylan ve Levy arasında 1975'te imzalanan sözleşmenin Levy'nin eserler üzerinde mülkiyet hakkı bulunmadığını açıkça belirttiğine hükmetti.

Dylan'ın avukatı müzisyen ve ekibinin karardan "memnun" olduğunu söyledi.

80 yaşındaki sanatçı özellikle son iki yıldır aktif olarak çalışıyor. Dylan kısa süre önce 1980-1985 arasındaki çalışmalarına odaklanan ve Bootleg Series'in 16. albümü olan Springtime in New York'u (New York'ta Bahar Zamanı) duyurdu.

Şarkıcı bu ay internetten canlı yayımlanan Shadow Kingdom: The Early Songs of Bob Dylan (Hayalet Krallık: Bob Dylan'ın Erken Dönem Şarkıları) performansını hayranlarıyla paylaşmıştı. The Independent'ın Dylan'ın performansına yönelik değerlendirmesini buradan okuyabilirsiniz
 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU