İlk Suicide Squad'ın yönetmeni, filmi reddetti: "O stüdyonun kurgusu, benim değil"

Süper kötülerin bir araya geldiği gişe canavarı film sert eleştiriler almıştı

Suicide Squad: Gerçek Kötüler'de Margot Robbie, Harley Quinn'i canlandırmıştı (Warber Bros/DC Entertainment)

Yönetmen David Ayer çokça eleştirilen 2016 yapımı süper kötülere odaklanan filmi Suicide Squad: Gerçek Kötüler'in (Suicide Squad) "stüdyo kurgusu" aleyhinde konuştu.

Ayer yorumlarını The Suicide Squad: İntihar Timi'nin (The Suicide Squad) vizyona girdiği sırada yaptı. Galaksinin Koruyucuları'nın (Guardians of the Galaxy) yönetmeni James Gunn'ın çektiği İntihar Timi hikayeyi yeni baştan ele alan devam filmi niteliği taşıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İntihar Timi'ni Ayer'in kendi filmiyle karşılaştıran eleştirmenler İntihar Timi'nin lehine olumlu değerlendirmeler yapıyor.

Bununla birlikte, Twitter'da paylaştığı gönderide Ayer 2016'da vizyona giren orijinal filmin yapımına dair kendi niyetlerini savunuyor gibi görünüyordu ve stüdyonun müdahalesinin kendi beğenisine uymadan biten bir filmle sonuçlandığını ima etti.

Ayer uzun açıklamasının bir kısmında şunları yazdı:

Gerçek Kötüler'e hayatımı adadım.

Muhteşem bir şey yaptım. Benim kurgum, beş para etmez ve bir kenara atılmış birkaç kötüyle karmaşık ve duygusal bir yolculuktu (ruhumda yankılanan bir tema). Stüdyonun kurgusu, benim filmim değil. Tekrar okuyun.

Yönetmen şu ifadeleri kullandı:

Ve benim kurgum 10 haftalık yönetmen kurgusu değil. John Gilroy'un inanılmaz çalışmasından sapmayan, tamamen olgun bir Lee Smith düzenlemesi. Koca filmde bir tek radyo şarkısı yok, Steven Price'ın mükemmel film müzikleri var. Benim kurgum geleneksel karakter hikayelerine, harika performanslara, üçüncü perdede sağlam bir çözümlenmeye sahip.

Benim kurgumu bir avuç insan gördü. Birileri gördüğünü söylüyorsa, görmemiştir.

Açıklamanın tamamını buradan okuyabilirsiniz:

 

 

Bir başka DC Genişletilmiş Evren filmi olan Justice League: Adalet Birliği (Justice League) de 2017'de filmin orijinal yönetmeni Zack Snyder'ın prodüksiyonu yarıda bırakmasının ardından benzer şekilde kötü eleştirilerle vizyona girmişti.

Serinin hayranları, Snyder'ın yerine getirilen yönetmen Joss Whedon'ın dahli olmadan Snyder'ın öncülük edeceği ve yeniden kurgulanacağı varsayımıyla "Snyder Cut"ın (Snyder'ın kurgusu) yayımlanması için kampanya yürütmüştü.

Geçen yıl HBO Max'in Zack Snyder’s Justice League'in geliştirilmesini sipariş etmesinin ardından bazı hayranlar da Gerçek Kötüler'in "Ayer Cut"ının (Ayer'in kurgusu) gösterime girmesini talep etmeye başlamıştı.

Ancak Warner Bros CEO'su Ann Sarnoff daha önce bu önerinin önünü keserek Gerçek Kötüler'in yeniden kurgulanmış halinin gelmeyeceği konusunda ısrar etmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU