AK Parti Sözcüsü’nden “Erdoğan 15 Temmuz’da uçan sarayında konforlu bir şekilde semalarda dolaştı” diyen CHP Sözcüsü’ne yanıt

Çelik, “CHP Sözcüsünün bu ifadesi bir siyasi ifade değildir" dedi

Kolaj: Independent Türkçe

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın “15 Temmuz 2016’da, milletimize silah doğrulttular. Gazi Meclisimizi bombalamaya cüret ettiler. Ama o gece, Erdoğan uçan sarayında konforlu bir şekilde semalarda dolaşırken, milletvekilleri Meclis’e sahip çıktı. Milletimiz de devletini sokaklardan topladı” sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yanıt verdi.

Çelik, “Genel Başkanı 15 Temmuz gecesi darbecilerin yol vermesiyle kaçan CHP Sözcüsü, hiç yüzü kızarmadan Cumhurbaşkanımızın o gece "uçan sarayında konforlu şekilde semalarda dolaştığını" söylüyor. CHP Sözcüsünün bu ifadesi bir siyasi ifade değildir. Ahlak dışı bir düşmanlıktır” dedi.

Twitter’dan mesaj paylaşan Çelik, “Cumhurbaşkanımız, muhtıraları kağıt parçasına çeviren, her türlü vesayeti milletimizin üzerinden söküp atan siyasetlere liderlik etmiştir. Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi ölüme karşı milletimizle beraber yürümüş bir liderdir”  ifadelerini kullandı.

Çelik şöyle devam etti:

O gece darbecilerin en büyük hedefi Cumhurbaşkanımızdı. Fetö doğrudan Cumhurbaşkanımızın ve ailesinin hayatını hedef almıştı. Genel Başkanı 15 Temmuz gecesi darbecilerin yol vermesiyle kaçan CHP Sözcüsü, hiç yüzü kızarmadan Cumhurbaşkanımızın o gece ‘uçan sarayında konforlu şekilde semalarda dolaştığını’ söylüyor. CHP Sözcüsünün bu ifadesi bir siyasi ifade değildir. Ahlak dışı bir düşmanlıktır.


CHP’nin tarihi boyunca darbelerin savunucusu olduğunu iddia eden Çelik, “15 Temmuz darbe girişimi başarısız olunca da milletimizin şanlı direnişini ‘itibarsızlaştırma ’kampanyasını yürütmüştür ve halen yürütmektedir” diye yazdı.

Çelik şunları kaydetti:

Fetö’nün 15 Temmuz’da hedefinin Sn Cumhurbaşkanımız olduğunu ve Sn Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletimizin darbeye topyekun direndiğini çok iyi bilen CHP Sözcüsü, aklı sıra 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanımıza bu söyledikleri siyasi muhalefet değil, Yassıada zihniyetinin yansıması olan bir husumettir. Darbecilerin hedefindeki Cumhurbaşkanımıza bu şekilde iftira atılmasının başka bir manası yoktur. Darbecilerin hedefindeki Türkiye Cumhurbaşkanı’nı bu şekilde hedef alan sözler siyaset değildir; Türkiye Cumhurbaşkanı’na düşmanlık edenlerin tercümanlığıdır... Darbecilere söyleyecek sözü olmayanlar, milletimizin Cumhurbaşkanımız liderliğinde direnişini televizyonda seyredenler milletimizden özür dilemelidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU