Biden: Komünizm evrensel olarak başarısız bir sistemdir

ABD Başkanı Biden, Küba için "başarısız bir devlet" ifadesini kullanırken ülke halkına birkaç şekilde yardım etmeyi düşündüklerini açıkladı

Fotoğraf: AA

Beyaz Saray'da Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Joe Biden, "Komünizm başarısız bir sistemdir, evrensel olarak başarısız bir sistemdir ve sosyalizmi çok yararlı bir ikame olarak görmüyorum" diye konuştu.

ABD'nin başkenti Washington'da Merkel ile bir araya gelen Biden, görüşme sonrasında ortak basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

"Haiti'ye asker göndermek gündemimizde yok"

Basın toplantısında komünizme ve sosyalizme ilişkin bir soruya yanıt veren Biden, "Komünizm başarısız bir sistemdir, evrensel olarak başarısız bir sistemdir ve sosyalizmi çok yararlı bir ikame olarak görmüyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden, Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'in suikasta kurban gitmesinden sonra bu ülkeye asker gönderme planı olup olmadığına ilişkin bir soruya, "Amerikan deniz piyadelerini sadece güvenliği temin için elçiliğimize gönderiyorduk ancak Amerikan Kuvvetlerini Haiti'ye gönderme gibi bir durum söz konusu değil, bu gündemimizde yok" ifadesini kullandı.

ABD Küba'ya internet sağlamayı değerlendiriyor

Küba'ya yardım yapılmasına ilişkin bir soru üzerine Küba'yı "başarısız bir devlet" olarak tanımlayan Biden, bu ülke halkına birkaç şekilde yardım etmeyi düşündüklerini söyledi.

Biden, bu yardımlar için gerekli koşulların oluşturulması ve hükümetin bu yardımları suiistimal etmemesi konusunda garanti verilmesi gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Biden, "Küba'da bir Kovid-19 sorunu var. Aslında, uluslararası bir organizasyonun bu aşıları uygulayacağından ve bunlara ortalama vatandaşların erişebileceği şekilde yapacağından emin olsam oraya önemli miktarda aşı vermeye hazırım. Sizin sormadığınız ama bizim düşündüğümüz şeylerden biri de internete erişimi kesmiş olmaları. Bu erişimi yeniden sağlamak için teknolojik yeteneğe sahip olup olmadığımıza bakıyoruz" dedi.

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU