Bahçeli: Sanki çözüm arayan var gibi…

"Bal gibi, buz gibi CHP-HDP-İP ortaktır, ne var ki kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı meselesi de aralarında ihtilaf yaratmıştır"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP ve CHP’li isimlerinden de katıldığı İzmir'deki “Demokrasi İçin Bir Nefes” mitingine  tepki gösterdi. MHP lideri, söz konusu mitingde "çözüm"den bahsedildiğini ifade ederken "HDP’nin bir eşbaşkanı, sanki çözüm arayan varmış gibi, çözüm için bebek katilinin üzerindeki tecridin kaldırılmasını istemiştir" ifadesini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, İzmir'deki miting ile ilgili olarak şu görüşlerini dile getirdi:

Geçen hafta da, İzmir’de yine demokrasi temalı bir zillet gösterimi sahne almıştır. Düzenlenen “Demokrasi için bir nefes” isimli mitingde CHP ve HDP yana yana gelmiş, emel ve eylem birlikteliği yapmışlardır. HDP’nin bir eşbaşkanı, sanki çözüm arayan varmış gibi, çözüm için bebek katilinin üzerindeki tecridin kaldırılmasını istemiştir. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da HDP’lilere seslenerek, “sonuna kadar omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” kararlılığını fütursuzca seslendirmiştir. Hani ittifak yoktu? Hani birlikte değillerdi? Bal gibi, buz gibi CHP-HDP-İP ortaktır, ne var ki kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı meselesi de aralarında ihtilaf yaratmıştır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Onun serokluğu bölücülüğün umudu”

MHP lideri konuşmanın bir kısmında da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Dvutoğlu’na sert sözlerle yüklendi:

Çözüm süreci ile ilgili asılsız söylentilerin arka planında da bunlar vardır. Kimse niyet okuyuculuğu yapmasın. Serok Ahmet fitneyi bıraksın, buradan kendisine ekmek çıkmayacaktır. Onun serokluğu bölücülüğün umududur. Edepsizce bizi Kürt ve Kürtçe düşmanı gösteren Serok Ahmet gafletin pençesindedir. Serok Ahmet zillet çamurunun içinde çırpınmaktadır. 

"İddian varsa ispatla"

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Bahçeli bütün bürokratik kadrolarını devlete yerleştiriyor” şeklindeki açıklamasına da şöyle yanıt verdi:

Kılıçdaroğlu, yalan ve iftira kampanyasına her gün bir yenisini eklemektedir. Biz onu dinlerken utanıyoruz ama o konuşurken utanmıyor. Dün bir gazeteye vermiş olduğu beyanatta demiş ki; Bahçeli bütün bürokratik kadrolarını bu vesileyle devlete yerleştiriyor.  Ey Kılıçdaroğlu, sana sesleniyorum; İddialarınla ilgili bir tespitin var da açıklamıyorsan namerdin ağababasısın. 

İzmir'deki miting

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Gündoğdu Meydanı’nda “Demokrasi İçin Bir Nefes” mitingi düzenledi. 8 Temmuz’da düzenlenen mitingin amacı “Türkiye'deki demokrasi güçlerine yönelik son süreçte artan anti demokratik saldırılara karşı durmak” olarak açıklandı. Mitinge HDP, CHP, DİSK, KESK, TMMOB ve çok sayıda sol parti ve örgüt destek verdi.  Mitingde CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar birer konuşma yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU