ÖSYM, sınav kitapçığının bir kısmının sosyal medyadan paylaşılmasına ilişkin açıklama yaptı

Açıklamada, "Adayın kimlik bilgisi tespit edilerek kolluk birimlerine intikal ettirilmiş ve aday, kolluk birimlerince gözaltına alınmıştır" denildi

Fotoğraf: AA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), bir adayın, sosyal medyada 2021 Dikey Geçiş Sınavı soru kitapçığının bazı kısımlarını paylaşılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 11 Temmuz 2021'de 81 il ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da gerçekleştirilen 2021 DGS'nin tüm sınav merkezlerinde sorunsuz tamamlandığı kaydedildi.

Sınav tamamlandıktan sonra sosyal medyada bir adayın soru kitapçığından bazı kısımların görüntülerini paylaştığı belirtilen açıklamada, "Adayın kimlik bilgisi tespit edilerek kolluk birimlerine intikal ettirilmiş ve aday, kolluk birimlerince gözaltına alınmıştır. Konuya ilişkin incelemede, fiilin sınavın sıhhatini etkilemeyen münferit bir olay olduğu anlaşılmış olup söz konusu aday ve ihmali bulunan sınav görevlileri hakkında gerekli tüm hukuki yollara başvurulacağı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur" ifadeleri kullanıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU