Mustafa Denizli: Erdoğan futbola büyük yatırımlar yaptı, çağ atladık

"Cumhurbaşkanımızı uzun zamandır tanırım, çok vefalı bir insan. Eski futbolcu olduğu için futbolu da yakından takip ediyor"

Fotoğraf: AA

Teknik direktör Mustafa Denizli, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “futbola büyük yatırımlar yaptığını” söyledi ve “Ben futbolcuyken toprak zeminde oynamaktan her yerim simsiyah olurdu. Şimdi bakıyorum, o yıllarla bugünkü koşullar arasında çok büyük fark var, adeta çağ atladık” dedi.

Denizli, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’ın sorularını yanıtladı. Söyleşinin bazı kısımları şöyle:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Altay'ın Süper Lig'e çıkmasından dolayı sizi aradığı basına yansıdı. Neler söylemek istersiniz?

Evet, kendisiyle konuştuk. Beni her başarımdan sonra arar ve tebrik eder. Cumhurbaşkanımız sadece beni değil, başarılı olan takımların yöneticilerini ve teknik adamlarını da arar. Belediye başkanlığı döneminde ben milli takımın başındaydım. O zamandan beri kendisiyle çok güzel bir iletişimimiz var. Cumhurbaşkanımızı uzun zamandır tanırım, çok vefalı bir insan. Eski futbolcu olduğu için futbolu da yakından takip ediyor. Futbola büyük yatırımlar yaptı. Ben futbolcuyken toprak zeminde oynamaktan her yerim simsiyah olurdu. Şimdi bakıyorum, o yıllarla bugünkü koşullar arasında çok büyük fark var, adeta çağ atladık.

 15 Temmuz'un yıldönümü yaklaşıyor. Siz neler söylemek istersiniz?

15 Temmuz'da evimin balkonundaydım. Evimin bir tarafı Ulus TRT'yi görüyor, bir tarafı da köprüyü. O gece TRT binasının basılmasını canlı canlı evimin balkonumdan izledim. TRT'nin üstüne helikopter geldi ve merdiven sarkıtarak indiler binaya. O sırada kulakları patlatırcasına bir uçak sesi duydum. Uçak 15 Temmuz köprüsünün üzerinden denize doğru indi ve sonra da 90 derecelik açıyla havalandı. O kadar ürkütücü bir sahneydi ki hâlâ gözümün önünden gitmiyor. Türkiye'nin beklemediği bir anda böyle alçakça bir darbe girişimiydi. Ben diğer darbeleri de görmüş biri olarak şunu söyleyebilirim ki, teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde halka rağmen hiçbir darbe başarılı olamaz. 15 Temmuz'da da halkımız demokrasisine sahip çıktı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU