Gergerlioğlu: Vekilliğimin iade edilmesi lazım

Gergerlioğlu, AYM'nin Meclis Başkanlığı'na yazı yazdığını belirterek, Başkanlığın görevini yapmasını beklediğini kaydetti

Fotoğraf: Twitter

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında “hak ihlali” kararı verdiği Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi.

ARTI TV canlı yayınına katılan Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararı için "Çok güçlü bir karar" değerlendirmesini yaptı.

Gergerlioğlu şunları kaydetti:

Sadece ben değil, siyaset yapan diğer arkadaşlarımızın da önünü açan, haklarını iade eden bir karar var ortada. İki ayrı hak ihlali kararı verilmiş. Direnişimizin çok önemli olduğunu tekrar görüyorum. Sadece bana yapılan bir haksızlık için değil hak, hukuk, demokrasi için direndim ve şu anda sadece kendi özgürlüğümü değil başkalarına yansıyan bir özgürlüğü de elde etmiş oldum. Bu çok önemliydi. Baştan itibaren direndim ve ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı.

"En geç AYM kararının verildiği gece benim çıkmam lazımdı"

Gergerlioğlu, AYM kararına rağmen cezaevinde fazladan tutulduğu süreçte, karar çıktıktan sonra kendisini almak için cezaevi önüne gelen insanların darp edilip gözaltına alınması ve çıkacağı gün kendisini karşılamak için cezaevi önüne gelen kitleye engel olunarak, kendisinin basından ve kitleden kaçırılarak cezaevinden çok uzak bir noktaya bırakılması üzerine de açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gergerlioğlu, "Ben zaten 5 yıldır mağdur edilmiş bir insanım. Benim gibi yüz binlerce insan bu ülkede mağdur ediliyor. AİHM kararlarına rağmen çıkartılmayan siyasetçiler var. AYM hakkımda karar vermiş, 3 ay yatmışım, 6 gün daha yatırdılar. Normalde en geç AYM kararının verildiği gece benim çıkmam lazımdı. Zaten 5 yıl boyunca bu insana yapmadığın haksızlık bırakmamışsın, hâlâ bu insanı cezaevinde tutuyorsunuz. Yani zulmün zulmü ama yaptılar bunu da" diye konuştu.

"Meclis Başkanlığı'nın görevini ifa etmesini bekliyoruz"

Gergerlioğlu, vekilliğe ne zaman döneceği üzerine ise "Aslında AYM, Meclis Başkanlığı'na yazı yazdı. Normal prosedürün işleyip bana vekilliğimin iade edilmesi lazım. Artı bir gayrete gerek yok. Ama burası Türkiye işte. Şu anda Meclis Başkanlığı'nın görevini ifa etmesini bekliyoruz" diye konuştu. 

 

 

 

 

Artı TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU