James Cameron: Arnold Schwarzenegger, Terminatör 2'nin senaryosunu anlayamamıştı

İyi adamı oynamak Schwarzenegger'in kafasına yatmamış

Terminatör 2: Mahşer Günü, 1991'de vizyona girmişti (IMDb)

Terminatör 2: Mahşer Günü'nün (Terminator 2: Judgment Day) yönetmeni James Cameron, filmin senaryosunun başrol oyuncusu Arnold Schwarzenegger'in kafasını karşıtırdığını açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Comicbook'un haberine göre aksiyon yıldızı filmde yeteri kadar vurdulu kırdılı sahnenin olmamasının tuhaf olduğu kanaatindeymiş. 

Öte yandan Cameron, vizyonundan son derece emin olduğu için ünlü oyuncuyu yatıştırmaya çalışmış. Yönetmenin aktardığına göre ikili bu tartışmayı Cannes Film Festivali'nde başkalarının önünde yapmış. 

James Cameron o dönem yaşananları şu şekilde aktarıyor:

Onu rahatsız eden şeylerin olduğunu söyleyebilirim, değil mi? Bana, 'Jim, senaryoyla büyük bir problemim var' dedi. 'Pekala nedir?' diye sordum. O da, 'Hiç kimseyi öldürmüyorum' dedi. Ben de, 'Biliyorum, bunun geldiğini asla göremeyecekler. Kimse tahmin edemez' dedim.

Yönetmen yaptığı açıklamaya rağmen Schwarzenegger'in bir türlü ikna olmadığını şu ifadelerle anlattı:

'Biliyorum ama bir yandan şaşırtıcı, diğer yandan hiç kimseyi öldürmüyorum ve ben Terminatör'üm' dedi. Bu olay Cannes'da terasta gerçekleşti ve herkes bize bakıyordu. 'Bunu etraflıca konuşalım' dedim. Nasıl işleyeceğine dair tüm gerekçeleri anlattım. 'Biliyorum ama kapıyı vurup herkese ateş etmemle tanınıyorum. Yaptığım şey bu' dedi.

Senaryo her ne kadar başrol oyuncusunun kafasına yatmasa da film epey beğeni toplamıştı. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, Comicbook

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU