ABD'de bir mahalleyi ördekler istila etti

Altı ay içinde popülasyonu fırlayan ördekler mahalle sakinlerini takip ediyor

Yekililer, mahalle sakinlerini ördekleri beslememeleri konusunda uyardı (WBRZ)

ABD'nin Louisiana eyaletindeki bir bölgeyi ördekler istila etti.

Baton Rouge bölgesindeki Summa Court mahallesinin sokaklarında 60'a yakın ördek geziniyor.

Mahalle sakinlerinden Jennifer Richardson, ördeklerin başta sadece birkaç tane olduğunu ve herhangi bir sorun yaratmadıklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat hayvanların sayılarının hızla arttığını belirten Richardson, "Baba ördek kendine yeni bir eş buldu ve bu eş de müthiş bir anne ördekti" dedi.

Sadece 6 ay içinde mahalledeki ördek popülasyonu fırladı.

Richardson'ın komşusu olan Debby Osterberger ise civarda yaşayanların ördekleri sürekli beslediğini ve bunun da hayvanların sayısının artışında önemli rol oynadığını söyledi.

Perdeleri bile açamıyoruz çünkü ördekler hemen önümüze toplanıveriyor. Perde ya da panjurların açıldığını veya kapının gıcırdadığını duyan ördekler bir anda havalanıveriyor.

Öte yandan ördekler, Richardson ve Osterberger alışverişe gitmek ya da yürüyüşe çıkmak istediğindeyse peşlerine takılıyor.

Mahalle sakinleri, evlerinin giriş kapılarına yığılan hayvanların güvenli şekilde başka bir yere taşınmasını talep ediyor.

Richardson ve Osterberger’ın iletişime geçtiği East Baton Rouge Hayvan Kontrol Merkezi’nden yetkililer, ördeklerin daha rahat yaşayabilecekleri başka bir alana nakledileceğini belirtti.



Independent Türkçe, WBRZ, Local 12

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU