Plaja inen ayı ailesi, sahilcileri korkuttu

Ayılar, soğutucudan yiyecek çaldıktan sonra gitti

Şoke olan sahilciler, Tahoe Gölü'ndeki sahilde dolanan kara ayıları şaşkınlıkla izledi (Storyful)

Kara ayı ailesinin plajda güneşlenenlere katılmasıyla Tahoe Gölü'ndeki sahilciler şoka uğradı.

Görgü tanıkları, büyükçe bir yetişkin kara ayıyla üç yavrunun pazar günü Kaliforniya'daki South Tahoe Gölü'nün sahilinde vakit geçiren yaklaşık bir düzine sakinin yanından koşarak geçtiğini söyledi.

Sahildeki bir kişi, yetişkin ayının oradaki soğutucunun içinden yemek yemeye başladığını anlattı.

Bu esnada yavrular da suda oynuyordu.

Jen Watkins, KCRA'e "Hepimiz biraz şoka uğradık" dedi.

Watkins, ayıların yakındaki insanlardan rahatsız olmadan sahilde dolaştığı anın videosunu çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sahildekiler ayıları korkutmak için onlara bağırmaya karar verse bile hayvanlar kaçmadı.

Ayılar, anne ayı olduğu tahmin edilen yetişkin hayvanın soğutucudan yiyecek alıp ormana gitmesinin ardından nihayet sahili terk etti.

Placer County Şerif Bürosu'ndan Teğmen Nelson Resendes, KCRA'e verdiği röportajda sahile gidenlerin ayılara karşı çok dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Resendes, "Ayıların ne yapacağını öngörmek zor. Tehlikeli hayvanlar. Bazen yumuşak huylu görünseler de çok tehlikeli olabilirler" dedi.

Yetkili, "Onları beslemeyin, tatlılık yapmayın, kışkırtmayın ve tabii ki böyle bir ortamda onlara yaklaşmayın. Ayıların alanına saygı gösterin" diye ekledi.

Mayısta Kaliforniya Balık ve Yaban Hayatı Teşkilatı (California Department of Fish and Wildlife -CDFW), halka Tahoe Gölü'ndeyken ayılarla etkileşimlerine dair uyarı yapmıştı.

Basın açıklamasında, "Bu yavru ayılara insanların yanında rahat olmayı öğretmeyin" denmişti.

Metinde, "Çok yaklaşırlarsa, gürültü yaparak onları korkutmaya çalışın, böylelikle rahat hissetmezler ve aynı yerde durmak istemezler" ifadelerine de yer verilmişti.

CDFW'in açıklamasında, "Ayıları görmek, hatta onlarla fotoğraf ve video çektirmek eğlenceli olsa da bunu yaparak ayıya size yakın olmanın sorun olmadığını söylemiş oluyorsunuz. Ayılar akıllıdır ve deneyimlerine dayalı olarak yeni davranışlar edinir. Bir insanla olumsuz, korkutucu bir karşılaşma yaşarlarsa, gelecekte onlardan kaçınmaya çalışırlar" denmişti.

Ayıların insanların etrafında rahat olmalarına izin vermek, arabalara ve evlere girmeleri ya da dışarıda yemek yiyen insanların yanına gitmeleri gibi istenmeyen olaylara yol açabilir.

Yetkililer, Placer County'deki kara ayı popülasyonunu takip edeceklerini ve insanlara yakın alanlara gelen ayıları bölgeden taşıyacaklarını söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU