DEVA üyeleri arasında "Şeyh Said" tartışması: Silahlı isyan başlatmış bir kişiyi anmak ana akım bir siyasi partinin işi olamaz

DEVA Partisinin Diyarbakır İl Başkanı’nın Şeyh Said anmasına partinin genel başkan yardımcısı tepki gösterdi

Fotoğraf: Twitter

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl Başkanı Av. Cihan Ülsen‘in Şeyh Said ve arkadaşlarının idam edilmelerinin yıldönümü nedeniyle sosyal medyada paylaştığı mesaj üyeler arasında tartışmaya neden oldu.

Ülsen’in mesajı üzerine DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Twitter’dan, “Cumhuriyet hükümetine karşı silahlı isyan başlatmış bir kişiyi anmak ana akım bir siyasi partinin işi olamaz” dedi.

Medyascope’dan Ferit Aslan’ın aktardığına göre Diyarbakır il teşkilatı mensupları Ülsen’e destek mesajları attı.

Ülsen: İktidarı harekete geçmeye davet ediyorum

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ülsen, sosyal medya hesabından, “Şeyh Said ve arkadaşlarının İstikal mahkemelerince idam edilişinin 96 yıldönümü. İstiklal mahkemelerinin tüm kurbanlarını rahmetle anıyorum” dedi.

İktidara da çağrıda bulunan Ülsen, “Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklanması için iktidarı harekete geçmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dalgın tepki gösterdi

DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Ülsen’in Twitter mesajını alıntıladı.

“Cumhuriyet hükümetine karşı silahlı isyan başlatmış bir kişiyi anmak ana akım bir siyasi partinin işi olamaz” diyen Dalgın, “Deva Partisi’nin kuruluş iddiası nettir” diye yazdı.

Ülsen: Hezeyan

Ülsen ise son mesajında, “İktidar karşıtı cephede konumlanarak otoriterlikten rahatsız olanların önemli bir kısmının yakın tarih anlayışı, resmi ideolojinin ilkokul müfredatından çıkamamış görünüyor” diyerek, “Bugün kendilerine yönelen otoriterliğe başka bir otoriterliği olumlayarak karşı çıkmak büyük bir hezeyandır” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Medyascope

DAHA FAZLA HABER OKU