Can Ataklı: F-35’lerin parasını söke söke alsanıza

"Yapabilir mi? Orasını bilemem ama yapmalı. Aksi takdirde millilik ve dik duruş laflarının bir kandırmacadan öte olmadığı hissine kapılmamak mümkün değildir"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Türkiye’nin çıkarıldığı F-35 programı için hükümete “Parasını söke söke alsanıza” diye seslendi.

Ataklı, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul projesinin yatırımlarını iktidar olduklarında ödemeyeceklerini açıklayan muhalefete yönelik söylediği “Söke söke alırlar” şeklindeki ifadeyi yazdı.

Yazısına “Çok merak ediyorum acaba AKP Genel Başkanı Erdoğan, ‘söke söke’ lafından dolayı bir rahatsızlık duyuyor mu?” diyerek başlayan Ataklı, şunları söyledi:

O sözler danışmanları tarafından yazılan metinde var mıydı? Yani Erdoğan “söke söke” lafını irticalen mi söyledi yoksa önündeki promterda yazılı mıydı? AKP Genel Başkanı hayli öfkeliydi bu sözleri söylerken.

Bir anda “devlet yönetmekten” söz ediverdi. CHP’nin, devleti nasıl yöneteceğini bilmediğini söyledi. Galiba o sözleri de öfke ile önceden hazırlanmış metinden okumadı, o sırada aklına geleni söyledi. Tabii öncelikle akla ilk “Bu nasıl milliliktir, bu nasıl dik duruşlu olmaktır?” sorusu geliyor.

Erdoğan diyor ki, “Öyle parayı ödememek olmaz, adamdan söke söke alırlar.” Adeta yabancı güçlerin temsilcisi gibi konuşuyor. Demek ki, devlet yönetirken bunun deneyimini yaşamış Erdoğan. Yoksa hiçbir hak hukuk tanımayan biri olarak bu sözü söylemez. Başına gelmiş yani.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Şimdi buradan yola çıkarak AKP iktidarının milli duruşuna gelelim” diye devam eden Korkusuz yazarı, şu görüşlerini dile getirdi:

Erdoğan’ın tüm dünyaya kafa tutan tavrını, davranışlarını gözden geçirelim. Amerika Başkanı’na, Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya yöneticilerine parmak sallamasını ve sanki bu kişiler iç politikada rakipleriymiş gibi hakaretler yağdırmasını hatırlayalım.

Millet, Erdoğan’ı “dünyaya kafa tuttuğu, Cumhuriyet tarihinde dışa karşı ilk kez dik duran bir lider olduğu için” seviyormuş. Öyle anlatıyorlar ya. Madem öyle, bu işler lafla olmaz.

Yabancılar bizden alacaklarını “söke söke” tahsil ediyorlarsa o halde Erdoğan da bir zahmet F-35 için verdiğimiz parayı Amerika’dan söke söke alsın. Yapabilir mi? Orasını bilemem ama yapmalı. Aksi takdirde millilik ve dik duruş laflarının bir kandırmacadan öte olmadığı hissine kapılmamak mümkün değildir.

Yine örneğin bu kadar dik duruşlu ise Erdoğan, fırsat bu fırsat Akdeniz’deki hakkımızı da “söke söke” almalı. Limanlarına geri döndürülen savaş gemilerimiz Akdeniz’e açılmalı, sondaj gemileri çalışmaya başlamalı.

Erdoğan'ın iktidardan gideceğine kendisinin de inandığını ifade eden Ataklı, şunları yazdı:

Erdoğan belli ki artık gideceğine kendi de inanmış. Demiyor ki, “Siz iktidara gelemezsiniz ki el alemin parasını ödemeyeceksiniz.” Tam tersine iktidarı kaybetmiş biri gibi konuşuyor ve biraz da telaşlı biçimde “Ödemek zorundasınız yoksa söke söke alırlar” diyor. Muhalefet bu noktanın üzerinde mutlaka durmalı. Bu AKP iktidarının zayıf noktası belli ki… Gitme ihtimallerini daha çok görüyorlar. Bu nedenle kanal inşaatına bir an önce başlamak istiyorlar. Kendilerini böyle garanti altına alacaklarını düşünüyorlar belki de. Tutar mı bu peki? Tutmaz. Nasrettin Hoca’nın göle maya çalması gibi olur, o kadar.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU