Ali Koç: “Fenerbahçe şike yaptı” diyenler FETÖ'ye hizmet etmektedir

Koç, "Fenerbahçeli çocukların okula giderken psikolojisini bozmuş bir yapıya dimdik ayakta durduk" dedi

Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Bugün halen 'Fenerbahçe şike yaptı' diyenler FETÖ'ye hizmet etmektedirler. İşlerine gelince kumpas, Fenerbahçe'ye gelince 'şike yaptı' yok öyle bir şey” dedi.

Koç, Habertürk TV'de Emin Çağlar'ın moderatörlüğünde İbrahim Yıldız ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtladı.

3 Temmuz hakkında değerlendirmede bulunan Koç, “Çok şükür bu kararlar çıktı, çok geç çıktı. 5 branşta şampiyon olmuş, sportif ve finansal açıdan rakiplerin fersah fersah önünde belki 1 sene böyle gitsek ara kapanmayacak kadar önde. Galatasaray'ın şampiyonlukları ile bizim şampiyonluklarımızın hangi döneminde olduğuna bakın. Bir sabah uyandık, her şeyimiz saldırı altındaydı. Ne olduğunu anlayamadık. Devletin kurumlarının bilfiil içinde olduğu. 3 sene bizim avukatlarımız bu belgelere, bilgilere ulaşamadı, akşam birileri çıktı televizyona o işin bayraktarlığını yaptılar. Fenerbahçe müthiş bir itibar suikastine uğradı. Manevi anlamda yaşadığı itibarına, markasına gelen zararı hiçbir şekilde maddiyatla ölçülmesi sözkonusu değildir. İşin maddi tarafı oldu” dedi.

Koç şöyle devam etti:

Şampiyon kadromuzdan feragat etmek zorunda kaldık. Şampiyonlar Ligi'ne gitmemiz engellendi. Zincirleme sıkıntıları yaşayarak bugüne geldik. Maddi açıdan ölçülebilen tarafları var, ölçülmeyen tarafları var. Oyuncuların markasının parlaması, Fenerium, Şampiyonlar Ligi vs. Ondan sonra belimizi doğrultamadık. Üstüne bir de çok ciddi yönetimsel hatalar yaptık. Evet 3 Temmuz çok kötü yaptı bizi. Biz bu kulübü devraldığımızda UEFA'nın yayınlarında 2020 yılı raporunda, 2018 verileri alarak, tesadüfen bizim başladığımız döneme geliyor. Bize laf ediyorlar da, bu tablo UEFA'nın hazırladığı tablo. 'Bu tablo Avrupa'nın finansal açıdan en kötü takımı Fenerbahçe'dir' diyor, 2018 sonu itibariyle. Oraya baktığımız zaman 1'den 20'ye 2018 net borçluluğu gösteriyor. Fenerbahçe 334 milyon Euro ile 6. en borçlu kulüp. Daha da önemlisi sadece 1 kulüp var diyor Avrupa'da; net borcu varlıkların üstünde. Yani bizim borcumuz varlığımızın 1.2 misli. Avrupa'da o dönem başka hiçbir kulüp yok. Soldan ikinci kolona baktığınızda net borçluluğu gelirimizin 2.9 misli. Bizden bir tek kötü kulüp daha var Lille. Buna böyle baktığımız zaman bizim ne devraldığımızı biz söylemiyoruz. 3 Temmuz bize çok büyük zararlar verdi. Maddi ve manevi. Batı'da Fenerbahçe lekelendi. Fenerbahçe'nin masuniyet karinesi yerle bir edilmiş, bunlara bakmıyorlar.

“UEFA'nın baş hukukçusuna anlatmaya çalışıyordum. Adam 'Niye cezaevindeler o zaman' diyordu” ifadelerini kullanan Koç şunları kaydetti:

Ben de demiştim 'Türkiye'de cezaevindekilerin yüzde 56'sı suçsuz, beraat ediyorlar'. Fenerbahçe tarihine altın harflerle yazılacak bir süreçten geçti. Dimdik ayakta durdu. Başkanı, yöneticeleri içeride, bizler, taraftarlar dimdik ayakta durduk. Devletin kılcal damarlarına sızmış, medyasıyla köpürtmüş. Fenerbahçe'yi rezil etmiş, suçlamış. Fenerbahçeli çocukların okula giderken psikolojisini bozmuş bir yapıya dimdik ayakta durduk. TSK'ya yapılanlar da var. Bunları ilk püskürten, duvara çarptıran Fenerbahçe'dir. Bunun bir değeri, kıymeti olmalıdır. Bugün halen 'Fenerbahçe şike yaptı' diyenler FETÖ'ye hizmet etmektedirler. İşlerine gelince kumpas, Fenerbahçe'ye gelince 'şike yaptı' yok öyle bir şey.  Ağustos'un sonuna kadar hamlemizi yapmak durumundayız, süre doluyor. Hukuken başlatacağımız şeyler var. O zaman öyle kurgulandı ki, UEFA devre dışı zaten. Oraya çökmüş birkaç isim var. Onları hatırlatacağız. Medyada şakşak yapan, bugün en büyük FETÖ karşıtı gözüken kimseler var. Biz bunu unutmayacağız, unutturmayacağız.

 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU