Kuzey Irak'taki Türk vatandaşlarına suikast ihbarının ardından Süleymaniye'de MİT operasyonu: PKK'nın askeri kanadının yöneticilerinden Ulaş Doğan öldürüldü

Irak'ta PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlara bir yenisi eklendi. Bölgede Türk vatandaşlarına yönelik eylem yapmaya hazırlandığı ifade edilen Ulaş Doğan isimli üst düzey PKK'lı MİT operasyonuyla öldü

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan PKK'lı Ulaş Doğan, Kuzey Irak'taki Süleymaniye kentinde Milli İstihbarat Başkanlığı'nın yaptığı bir operasyonla öldürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçişleri Bakanlığı tarafından "kırmızı" kategoride arananlar listesinde bulunan Doğan'ın Irak'taki Türk vatandaşlarına yönelik suikast hazırlığında olduğu belirtiliyor. 

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre Ulaş, son dönemde PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlara karşılık vermek amacıyla Kuzey Irak'taki Türk vatandaşları hakkında bilgi toplama başlamıştı.

Eylemlerini gerçekleştirmek üzere 13 Haziran'da Süleymaniye'ye giden Doğan, Kaladize ilçesindeki operasyonla öldürüldü.

Daha önce Tunceli'de bir dizi eylem gerçekleştirdiği bilinen Doğan'ın çok sayıda mayınlama, yol kesme, araç yakma ve pusu faaliyetlerinde bulunduğu ifade ediliyor. Örgüt tarafından "Hakurk Eyaleti yöneticisi" olarak görevlendirilen ardından PKK'nın "Irak Öz Savunma Güçleri Sorumlusu" Doğan, Türkiye'de de çok sayıda eylem yaptı.

 

süleymaniye2.jpeg

 

Tunceli'de çok sayıda eylem yaptı

Doğan'ın 31 Mayıs 2010 tarihinde Tunceli'de polis kontrol noktasına nöbet değişimine giden polis araçlarına yönelik saldırının dışında 22 Haziran'da Nazimiye İlçe Emniyet Amirliği'ne ait aracın geçişi esnasında yola önceden döşenen bombanın patlatılması sonucu 2 polis memurunun şehit edilmesinin sorumlusu olduğu belirtildi.

4 Eylül 2011'de Tunceli Alibaba Mahallesi'ndeki halı sahada futbol oynayan polisler ile maçı izleyen polis yakınlarına yönelik gerçekleştirilen saldırının sorumlusunun da Doğan olduğuna işaret ediliyor.

Bu saldırıda komiser Cem Kerman ile eşi Dilay Kerman hayatını kaybetmişti.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU