Erdoğan’ın “müzik kısıtlaması” açıklamasına muhalefet ve müzisyenlerden tepki: Ülke senden rahatsız, ona ne yapacaksın?

Kılıçdaroğlu ve İnce, Erdoğan'ın açıklamasına sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müzik kısıtlaması hakkındaki açıklamasına tepki gösterdi.

CHP lideri, “Beyefendi müzik yasağını gece 24’e çekiyoruz, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok demiş. Yasaklar ideolojik diyoruz baştan beri. Erdoğan; rahatsızlıktan bahsedeceksen, ülke senden rahatsız, ona ne yapacaksın?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Twitter mesajında, “Seçimden kaçmak dışında bir şey geliyorsa aklına, haber ver” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharemm İnce ise “Müzisyenlere ve müzik yapan mekânlara karşı iktidarın aldığı tavır ideolojiktir” diyerek, “Bu ülkeye en büyük rahatsızlığı, insanlarımızın yaşam tarzına saldıran bu zihniyet veriyor. Bir de utanmadan kusura bakma diyor. Sizin elinizde intihar eden müzisyenlerin kanı var. #KusuraBakıyoruz” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müzisyenlerden tepki: Kusura bakıyoruz

Müzisyenler de sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlarla Erdoğan'ın açıklamasına tepki gösterdi. 

Cem Adrian, "Yıllardır verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hepinizden özür dileriz" derken, Redd, "Müzikle ilgili sınırlamayı 24.00’ye çekiyoruz, kusura bakmasınlar kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok" demek bilimsel bir gerekçe olamaz. Yaşam biçimine müdahaledir. Müzik halk sağlığı sorunu değildir" ifadelerini paylaştı. 

Gaye Su Akyol'dan ise, "Rahatsız oluyorsan dinleme beyefendi" tepkisi geldi. 

Akyol paylaşımına "#kusurabakıyoruz" etiketi de ekledi. 

Aylim Asım ise, "Müzik rahatsızlık vermez, rahatsız ruhlara şifa olur. Müzisyen rahatsız etmez, sanatını icra eder" mesajını paylaştı. 

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nda alınan kararları açıklamıştı.

"Müzikle ilgili sınırlamayı daha ileri bir saat olan 24.00’e çekiyoruz" diyen Erdoğan, "Kusura bakmasınlar; gece, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU