Gökkuşağı bayraklı kamyon Florida'daki onur yürüyüşünde iki kişiye çarptı

Fort Lauderdale Gey Erkek Korosu'nun açıklamasına göre hem sürücü hem de kurbanlar topluluğun üyesi

19 Haziran 2021 Cumartesi günü Florida'daki Wilton Manors bölgesinde düzenlenen Stonewall Onur Yürüyüşü ve Sokak Festivali sırasında bir kamyonun kalabalığın üzerine sürmesinin ardından polis ve itfaiye ekipleri müdahale etti (AP)

ABD'nin Florida eyaletindeki Stonewall Onur Yürüyüşü sırasında bir kamyonun kalabalığın üzerine sürmesi sonrasında bir kişi ölürken bir kişi hastanelik oldu.

Yetkililer, aracın cumartesi akşamı Wilton Manors bölgesinde iki kişiye çarptığını ve polisin sürücüyü gözaltına aldığını ifade etti.

Fort Lauderdale Polis Teşkilatı'ndan Dedektif Ali Adamson, iki erkek mağdurun da Broward Health Tıp Merkezi'ne kaldırıldığını ve birinin aldığı yaralar nedeniyle orada öldüğünü açıkladı.

Yetkililer ikinci kişinin kurtulmasının beklendiğini söylüyor.

Fort Lauderdale Gey Erkek Korosu'nun başkanı Justin Knight'a göre, hem sürücü hem de mağdurlar topluluğun üyesiydi.

The Sun Sentinel'a konuşan ve olayı "bir kaza" diye niteleyen Knight, "Dileklerimiz ve dualarımız olaydan etkilenenlerle" dedi.

Yaralananlar koro üyesi arkadaşlarımızdı ve sürücü de koro ailesinin bir parçasıydı. (...) Bildiğim kadarıyla bu bir kazaydı. Bu LGBTQ topluluğuna yönelik bir saldırı değildi.

Aktarılanlara göre, olaya karışan kamyon bir gökkuşağı bayrağı taşıyordu ve gösterideki diğer araçlarla birlikte yürüyüş güzergahını takip ediyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Temsilciler Meclisi üyesi Debbie Wasserman Schultz da yürüyüşteydi ve olayı yaşandıktan kısa süre sonra Twitter'a taşıdı.

Wasserman Schultz, tweet'inde, "Bu akşamki Stonewall Onur Yürüyüşü'nde bir yaşamın sonlanması ve diğerlerinin ciddi biçimde yara almasından dolayı derinden sarsılmış ve parçalanmış hissediyorum. Çalışanlarım, gönüllüler ve ben şükürler olsun ki iyiyiz" diye yazdı.

İlk müdahale ekiplerine kahramanca çabaları için teşekkür etmek istiyorum. Hem polis hem de acil sağlık personeli hızla harekete geçti.

Kolluk kuvvetleri olayı araştırırken dualarımız mağdurlar ve sevenleriyle beraber. Elimden gelen yardımı onlara sağlıyorum.

Bu kutlamada yaşananlar beni çok üzdü. Kaybedilen yaşamın hatırası baki olsun.

Olayın meydana geldiği yürüyüş iptal edildi ancak polis "topluma yönelik bir tehdit bulunmadığı" gerekçesiyle diğer festival etkinliklerinin devam edeceğini açıkladı.

Wilton Manors Şehir Komisyonu üyesi Chris Caputo, Twitter üzerinden açıklama yaparak, "Bunun bir kaza olması ihtimali giderek artıyor gibi görünüyor" dedi.

Valilik için yarışacağını duyuran, Florida Tarım ve Tüketici Hizmetleri Dairesi'nin başındaki komisyon üyesi Nikki Fried, etkinlikte yer aldığını söyledi ve Twitter üzerinden "Hepimizin duaları onlarla ve aileleriyle" diye yazdı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU