Gizli Kanada Kraliçesi olduğunu iddia eden kadın, binlerce kişinin desteğini kazandı

QAnon mensupları hakkında uzmanlaşan isim, "Onların desteği tüm bunların nedeni olarak görünüyor" diyor

Romana Didulo, Kanada'daki komplocular arasından takipçiler kazandı (Telegram/ROMANADidulo)

Kanada Kraliçesi olduğunu iddia eden bir komplo teorisyeninin, birçoğu Kovid aşılarının yaygınlaşmasını durdurmaya çalışan binlerce çevrimiçi takipçi kazandığı belirtiliyor.

Vice'ın haberine göre 50'li yaşlarda olduğu bildirilen, Britanya Kolumbiyası'ndan Romana Didulo'yu, aşırı sağcılar ve QAnon mensuplarının tercih ettiği mesajlaşma platformu Telegram'da 20 bin kişi takip ediyor.

Didulo'nun Telegram'daki tanıtım videosunda kendisini uç bir siyasi parti olan "Canada1st'ün (Önce Kanada) kurucusu ve lideri" ve "Kanada Cumhuriyeti Devlet ve Genelkurmay Başkanı" olarak tanıttığı belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Komplo teorisyeni ve Telegram'daki takipçilerine göre Kanada'nın asıl devlet başkanı Kraliçe II. Elizabeth idam edildi.

Didulo ayrıca, ocaktaki ABD Kongresi isyanına bariz atıfla, "Başkan Trump'a yardım eden aynı kişiler tarafından" Kraliçe olarak atandığını söylüyor.

Vice'a göre, Didulo'nun Telegram paylaşımları kısa süre içinde, mensupları isyanda Donald Trump adına yer almakla suçlanan QAnon komplo hareketinden isimler tarafından fark edildi.

Vice, Romana Didulo isminin harflerinin "I Am Our Donald" (Bizim Donald'ımız Benim) cümlesinin anagramı olması sebebiyle, takipçilerin Didulo'nun iddialarının doğru olduğuna inandığını belirtiyor.

Didulo ayrıca, QAnon'a açık atıfta bulunarak, gizli infazlar gerçekleştirdiğini öne sürüyor.

Kanada Nefret Karşıtı Ağı muhabiri Pete Smith, QAnon mensupları hakkında şöyle dedi: 

Fanatiklerin desteği tüm bunların nedeni olarak görünüyor.

Onlar olmasaydı şimdi gördüğümüz gibi bir Canada1st partisinin var olacağını düşünmüyorum.

 


Didulo son haftalarda Kanadalıları, işletmelere ve okullara Kovid aşısı yapmayı veya maske talimatlarına ve diğer taleplere uymayı durdurma emirleri yollamaya çağırdı.

Vice, Didulo'nun taleplerini yerine getirme umuduyla takipçileri tarafından paylaşılan PDF formatındaki durdurma emrini asan sıradan görünümlü Kanadalıların yer aldığı bir video kaydı elde etti.

Smith, "Didulo'nun kitlesinin büyüme hızı ve sonrasında gerçek hayatta sokakta bu kadar çabuk faal hale gelmeleri son derece önemli" dedi.

30 binden fazla çevrimiçi takipçisi olduğu belirtilen bir QAnon fenomeni, gizli Kanada Kraliçesi için "Tanrı onu kutsasın; Kanada'nın böyle birine ihtiyacı var" dedi.

Durdurma emirlerinin görüntüleri de sosyal medyada yer alırken, Kanadalılar inanmakta güçlük çekti. Bir Twitter kullanıcısı, "Aptallık her yerde, bu da ne böyle?" yazdı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU