Kobani duruşmasını terk eden HDP'li vekil ve avukatlardan açıklama: Deniz Poyraz'a kurşun sıkan katili kimin donattığını biliyoruz

Partinin Genel Başkan Yardımcısı Dede açıklamasında, "O katili kimin eğittiğini kimin donattığını çok iyi biliyoruz. Ünü, şanı ve siyaseti ülke sınırlarını aşan siyasetçilerle fotoğrafı da çıkacaktır" dedi

Fotoğraf: Twitter

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) bazı milletvekillleri ve avukatları, bugün gerçekleşen Kobani duruşması oturumunu terkederek, HDP İzmir İl Başkanlığı'ndaki saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partinin Hukuktan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, yaptığı açıklamada, saldırıda Deniz Poyraz'ın öldürülmesiyle ilgili "HDP ailesinim başı sağolsun" dedi.

Dede şunları kaydetti:

Deniz arkadaşımızın katledildiği saatlerde duruşma devam etmekteydi. Kendisine hakim diyen bir kişi, Günay Kubilay'a 6-8 Ekim olayları yaşanırken neden hiçbir HDP'li zarar görmedi diye soru sorma gafletinde bulundu. Bu soruyla, Deniz'e sıkılan kurşun arasında bir fark yok, aynı zihniyetten besleniyorlar.  Asla muratlarına eremeyecekler. Ne mahkeme salonlarında yargılanan biz ne de bu ülkede yaşayanlar sizin faşizminize teslim olmayacak. Hakimin sorduğu soruya avukat arkadaşımız cevap verdi. Son 5 yılda bu ülkede en katledilenler HDP'liler oldu. 6-8 Ekim tarihlerinde ve sonrasında yaşananların sorumlusu "400 milletvekilini verin bu işi güzellikle çözelim". 400 vekili alamayınca bu toprakları kan gölüne çeviren zihniyettir. Bu iddianamenin sahibi de Deniz'e sıkılan kurşunun azmettiricisi de onlardır. 

Gözaltına alınan şüphelinin sosyal medya hesaplarına da baktıklarını belirten Dede, "Nerede nasıl fotoğraflar çektiğinin artık kamuoyu farkındadır. O katili kimin eğittiğini kimin donattığını çok iyi biliyoruz. Ünü, şanı ve siyaseti ülke sınırlarını aşan siyasetçilerle fotoğrafı da çıkacaktır" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU