Biden yaptığı gafla dünya liderlerini güldürdü

ABD Başkanı'nın ifadesi, Boris Johnson'ın kekelemesine neden oldu

ABD Başkanı Joe Biden 78 yaşında (AP)

Gaflarıyla ünlü ABD Başkanı Joe Biden, G7 zirvesindeki bir toplantıda yaptığı hatayla diğer dünya liderlerini güldürdü.

12 Haziran'da G7 dışındaki Hindistan ve Güney Afrika gibi ülkelerle yapılan toplantıda ev sahibi Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, şöyle konuştu:

Aramıza yeni katılanlar hoş geldiniz…. Başbakan Modi (Hindistan), Cumhurbaşkanı Ramaphosa (Güney Afrika) ve Devlet Başkanı Moon (Güney Kore) birazdan bizimle birlikte olacak.

Bunun ardından Biden, Johnson'ın sözünü keserek "Ve Güney Afrika Cumhurbaşkanı" diye bir ek yaptı.

 

 

Johnson daha sonra kekelemeye başladı ve "Ve daha önce de söylediğim gibi Güney Afrika Cumhurbaşkanı" diye devam etti. Biden "Ah, söylediniz" derken Johnson, "Söyledim, kesinlikle söyledim" diye yanıtladı.

Toplantıdaki diğer dünya liderleri daha sonra gülmeye başladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cyril Ramaphosa'ya dönüp "Cyril iki kez anıldın" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden'dan bir gaf daha

ABD Başkanı 13 Haziran'da düzenlediği basın toplantısında bir gaf daha yaptı. Biden, ülkesinin Rusya'yla işbirliği yapabileceği konulardan bahsederken Suriye yerine birkaç kez Libya dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan aynı gün yaptığı açıklamada, Biden'ın iki ülkeyi karıştırdığını ve Suriye'den bahsettiğini söyledi.

 

Independent Türkçe, The Sun, New York Post, Fox News, Huffpost

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU