Babacan: Geçmişte konuşmadığım konularla ilgili "keşke konuşsaydım" diyorum

Babacan, geçmişiyle ilgili yaşadığı pişmanlığını söylerken, "Konuşmadığım konularla ilgili 'keşke konuşsaydım' diyorum" ifadesini kullandı. Babacan, Atatürk'e ilişkin de "Hâlâ ayaktaysa bu Atatürk'ün attığı sağlam temeller sayesindedir" dedi

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Jahrein kullanıcı adıyla tanınan Ahmet Sonuç'un Twitch yayınına katıldı.

3 saatten fazla süren yayında Babacan, AK Parti hükümetlerinde görev aldığı yıllarla ilgili gelen eleştirilere cevap verdi.

Babacan, "Eğer geçmişle ilgili özeleştiri yapmak gerekirse, konuşmadığım konularla ilgili 'keşke konuşsaydım' diyorum. İki tür siyaset var; umut siyaseti, korku siyaseti. Hükûmet şu an insanları etrafında ancak korkutarak tutabiliyor" dedi.

"Hâlâ ayaktaysak Atatürk sayesinde"

Sonuç'un Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin sorusuna da yanıt veren Babacan, "Bu ülke bütün bu zorluklara rağmen hâlâ ayaktaysa bu Atatürk'ün attığı sağlam temeller sayesindedir. Ve o ilkeler ve değerler üzerine bu ülke hâlâ ayaktadır" ifadesini kullandı.

Babacan ayrıca, "Ekonomi politikaları konusunda dönemin başbakanıyla sık sık ters düştük. Yanlışları en çok dillendiren bendim. Bugün herhangi bir bakanın cumhurbaşkanının karşısında bir şey açıklaması mümkün mü?" şeklinde konuştu.

Twitch yayıncısı Jahrein, daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da  yayınında konuk etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU