Yusuf Kaplan: Türkiye’nin gerçek istiklâl ve istikbal savaşı asıl şimdi başlıyor…

"Türkiye’nin geri dönüşü zor bir kaosa sürüklenmesini önlemenin yolu, köklere inerek göklere yükselmekten geçiyor"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’nin “gerçek istiklâl ve istikbal savaşının şimdi başladığı” görüşünü savundu.

Kaplan, bugünkü köşe yazısında “Eğitimde, kültürde, sanatta, gençlikte, şehircilikte, medyada kazanılamayan istiklal ve istikbal mücadelesi kaybedilmeye mahkûmdur” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaplan, yazısında özetle şunları yazdı:

Türkiye kaosa yeni sürüklenmiyor. Türkiye eğitimde, fikirde, kültürde, sanatta medeniyet dinamiklerini yitirdiği iki asır öncesinden felsefî, zihnî kaosa sürüklendi. Son yarım asırdır yaşanan, son 7-8 yılda da tırmanan siyasî kaos, sonuçtur sadece.

Nietzsche, büyük adamdı: Büyük kaosları sonuçlara bakarak bırakınız çözebilmeyi, anlayamazsınız bile. Benzer gözlemleri Wittgenstein da yapmıştı: Köklü sorunları ancak köklü çözümlerle halledebilirsiniz. Yoksa kangrene dönüşmesini önleyemezsiniz.

Türkiye’nin geri dönüşü zor bir kaosa sürüklenmesini önlemenin yolu, siyasî düzenlemeler yapmaktan ziyade (siyasî sorunlar, sonuçtur) hem kendimizi / İslâm’ı hem de çağı derinlemesine tanımaktan, özlü bir ifadeyle, köklere inerek göklere yükselmekten geçiyor…

Türkiye’nin savunma sanayisinde yaptığı devrimi, eğitimde, fikirde, kültürde, sanatta ve gençlikte de yapabilirsek ülkeyi devşirmelerden geri alma konusunda büyük adım atmış oluruz. Asıl büyük savaş, ülkenin gerçek istiklal ve istikbal savaşı şimdi başlıyor…

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU