Bir cinayetin magazini: İran eski cumhurbaşkanı yardımcısı eşini nasıl öldürdüğünü TV'de anlattı

Tepkiler üzerine Necefi'nin tutuklu kıyafeti giydirilmiş fotoğrafı servis edildi

Eski İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Tahran Belediye Başkanı Muhammed Ali Necefi, ikinci eşi Mitra Necefi’yi rezidanstaki evinde tartıştıktan sonra öldürdü.

İran medyası Mitra Necefi’nin salı günü Tahran’ın kuzeyinde öldürüldüğünü duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cinayeti işledikten sonra silahıyla birlikte karakola teslim olan Necefi’nin görüntüleri devlet televizyonunda yayınlandı.

İran Devlet Televizyonu İRİB muhabiri, karakola giderek Necefi ile röportaj yaptı. 

Cinayet anını İRİB’e anlatan eski Tahran Belediye Başkanı’nın röportaj sırasındaki rahat tavırları dikkat çekti.

Eşiyle uzun süredir tartıştığını söyleyen Necefi, eline silahı aldıktan sonra eşinin panikleyip üzerine kapandığını ve o sırada ateş ettiğini söyledi.

 

necefi
Emniyette ifadesi alınan Necefi savcı karşısına çıktı / Fotoğraf: Mizan News

 

İRİB muhabiri, Necefi’den sonra mikrofonlarını Tahran emniyetinden Reza Lotfi’ye uzattı. Lotfi, Necefi’nin silahından çıkan 5 kurşunun ikisinin eşine isabet ettiğini söyledi.

Muhabir daha sonra Necefi’nin silahını göstererek “Eşini bununla öldürdü” diyor ve silahtaki mermileri sayıyor.

Sosyal medyadaki tepkilerin ardından Necefi’nin tutulduğu Tahran Savcılığı’ndan bir fotoğraf servis edildi. Fotoğrafta Necefi’ye tutuklu kıyafeti giydirildiği görüldü.

 

Sosyal medyada tepki çekti

Necefi'nin karakoldaki görüntüleri, sosyal medyada İranlıların tepkisini çekti. Twitter'da kullanıcılar, hem Necefi'nin karakoldaki rahat tavırlarına, hem de İRİB muhabirinin cinayeti "magazinleştirmesine" tepki gösterdi.

Röportajın yasal olmadığını söyleyen başka bir kullanıcı, "İnanamıyorum. Yargılamadan ve mahkemeden önce cinayetle ilgili röportaj yapmanın serbest olduğunu bilmiyordum. Hangi yasa, hangi kanun buna izin veriyor. Biz uyurken kurallar mı değişti?" yazdı.


35 yaşındaki Mitra Necefi, 67 yaşındaki Muhammed Ali Necefi’nin ikinci eşiydi. 

Tahran savcılığından yapılan açıklamada, Necefi’nin cinayeti itiraf ettiği ve eşini aile arasındaki sorunlar nedeniyle öldürdüğünü belirttiği aktarıldı.

Muhammed Ali Necefi , İran’da eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani döneminde 1988- 1997 yılları arasında eğitim bakanlığı görevinde bulunmuş ayrıca Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yardımcısı olarak da görev yapmıştı.

Necefi, reformistlerin çoğunlukta olduğu Tahran Belediye Konseyi tarafından, 2017 yılında Tahran Belediye Başkanı olarak seçilmiş, Mart 2018’de istifa etmişti.

Necefi, Tahran Belediye Başkanlığı’ndan istifa edip siyasi hayattan ayrıldıktan sonra ikinci kez evlenmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU