İmamoğlu: Kanal İstanbul projesinde mesele duygusal

Ekrem İmamoğlu, "O ‘Kanal’ denilen meselenin içindeki, kanal değil; sağına soluna dikilecek şu binalar" diye konuştu

Fotoğraf: İBB

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 50 bin metrekarelik Yakuplu Kent Ormanı’nı hizmete açtı.

Amaçlarının yeşil ve yaşanabilir bir kent yaratmak olduğunu belirten İmamoğlu Kanal İstanbul projesine değindi.

"Doğaya karşı yapılan yanlışlar, bir güvenlik sorunudur"

İmamoğlu "'Efendim, kanal yapacağız, İstanbul kurtulacak. Milli bir proje.' Ya Allah'ın aşkına; şundan daha milli bir proje var mı? Doğayı korumak yaşamı korumaktır. Doğayı korumak ve geliştirmek, yeşil alanları büyütmek, geleceği kurtarmaktır. Bakın bu kadar net. Dünyanın en birinci meselesi şu anda yeşili korumak, küresel ısınmaya karşı mücadele vermek. Çünkü, doğaya karşı yapılan yanlışlar, bir güvenlik sorunudur; hayatı tehdit eder" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye'nin geleceğini, tehdit altında bulunduramazsınız"

Kanal İstanbul projesinde meselenin kanal değil "sağa sola dikilecek binalar" olduğunu kaydeden İmamoğlu şöyle devam etti:

Mesele yine duygusal. Bizim o işe tahammülümüz yok. İstanbul buraya kadar geldi. Buraya tahammülümüz yok. Bunun şovu da olmaz. Allah aşkına yapmayın. Ama bak bunun olur. ‘Efendim, millet bahçeleri yapıyoruz,’ Allah razı olsun. Daha fazlasını yapın. Daha fazla yeşil alanlar yapın; ama bunu yapmayın. Bu yanlıştan dönün. Israr ediyoruz, yalvarıyoruz hatanızdan dönün. Yanlış yapıyorsunuz. Elinizdeki yetkiyle, İstanbul kentinin geleceğini sıkıntıya sokamazsınız. Türkiye'nin geleceğini, tehdit altında bulunduramazsınız. Marmara Denizi'ni yok edemezsiniz. Birçok gerekçesi var. O bakımdan buradan ben, bu derin mesajı vermek zorundayım.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU